måndag 28 februari 2011

Jojobantning

Som tidigare utlovats så ska inte bara hoj lättas utan även kusken. I mitten av januari infördes en diet som ungefär går ut på att inte äta eller dricka kolhydrater alls. Det finns en teori om att det feta på kroppen ska försvinna om inte lättförbränt socker eller stärkelse finns. Då jag inte bara är dryg utan även korkad så svaldes teorin med hull och hår. Hull och hår består för övrigt mest av protein och fett så det är ok att svälja det. Hur har det då gått?
På två veckor försvann ca 2 kg, 10 dagars semester med öl och bröd la snabbt tillbaka dessa pannor på min lekamen. Tre veckor senare så är nu pannorna borta igen och mitt första delmål att se 85 kg kommer förhoppningsvis att uppnås inom 2 veckor. Utöver detta så har konditionen utökats kraftigt med 1-3 simpass i veckan, detta börjades med i höstas och har verkligen gjort en förändring. När Husan rastas på isen så blir passen avsevärt mycket längre än förut, kroppen säger inte stopp efter 4-5 varv.
Sammanfattningsvis går det bra och om jag kan hålla takten som den är så kommer min födelsevikt uppnås julen 2012, då kommer det accellerera ut ur böjarna.

lördag 26 februari 2011

Saarinens Puch


Hittade en plåt som min far slog på Saarinens Tunturi/Puch i somras. Tror i alla fall att detta är denna som den store använde.

onsdag 23 februari 2011

Borrat och klart


E&D i Solna har nu borrat cylindern som nu är redo att pumpa 1085cc gas varannat varv. Nya kolvar, nyborrad cylle och nysvetsad vev, känns nästan synd att lägga på locket så godsakerna göms. Kanske borde göra en slik däringa utbildningsmotor så det både kan monteras och åses.
Måste tacka Erik på E&D för snyggt och snabbt genomfört arbete, toppklass.

tisdag 22 februari 2011

Svets


I armén i Finland så kan man få svets, det innebär att man får en stor skopa skäll och får höra vilken hund man är, tanken är att man ska räta ut problemen och inte göra om det igen. Funkar ibland på vissa individer som förstår att ändra sig och sitt uppförande.
Vevaxeln på bilden ska sitta i Peckettens GS 1000 motor, den har fått sig en uppriktning och påföljande svets för att förstå att den ska hålla sig på den smala, raka vägen. Kommer nog nu inte hitta på att gå åt andra håll en det önskade, om den nu är en sån individ som förstår vådan av svets.

söndag 20 februari 2011

Hal som en ål i tvål


Har äntligen hittat kameran som hade förvirrat sig bort på mitt skrivbord ungefär 50-60cm, två dagar var den borta.
Nya speedkitet håller på att monteras, tror att det blir bra, kommer säkerligen toppa flera hundra kilsare i timmen nu.
Kåpan är en avgjutning från en G50, Walmsleybyggd. Borde vara i optimalform för raska rundor.

lördag 19 februari 2011

Inläggstorka

Livet i sig sätter stolpar för viktiga saker som t ex uppdatering av dena blogg. Just nu är det i högsta grad framtidsberoende beslut som ska tas och det där med motorcyklar hamnar lite lägre ner på priolistan.
Gällande motorcyklar så har jag börjat montera kåpan på Drixtonen och tror att det kommer gå attt få dit underliggande pipor vilket är bra då överliggande är fult. Kåpan i sig är inte ful och utseendet på knarren kommer få en skjuts framår. Personligen har det varit lite svårt att verkligen tycka om men Drixton då den i mina ögon inte har varig varken snygg eller frän. Mest sett klumpig och vilsen ut med den kåpa som den har haft i många år. Nu blir det bättre, lovar det.

torsdag 17 februari 2011

Veckans dekal


Detta är en av de snyggaste loggorna som finns, italienskt kvalitetsmärke. Förr körde jag med såna fjuckar på CB450in, nu har jag Mikuni, förr vann jag det händer inte längre, kanske har fel karburatorer.

söndag 13 februari 2011

Avon


Pentti har beställt däck och det borde säkert du också göra. Racerdäcken säljer vi till samma pris som de kostar oss. Däcken säljs alltså till grossistpris plus eventuell frakt. Nytt för i år är att bakdäcken går att få i medium eller soft. Pris för ett AM22 110/80-18 bakdäck 1850 kr och framdäck AM20CR 90/90-18" 1720 kr, moms tillkommer. Det finns andra däck med men den nämnda kombon är vad jag själv använder på de cyklar som jag tävlar med. Finns även i andra dimensioner från 16" både fram och bak upp till 21" för de äldsta hojarnas framdäck. Bilden visar de som sitter på Puchen, rätt utseende för äldre hoj samt rätt gummi för snabb framfart.
Pentti har även beställt olja Quaker State Performance Racing Mineral som rekommenderas även av Nisse Eriksson, pris 50 kr litern plus moms. Detta pris är nästan hälften av butikspris.
Ska du ha däck eller olja så maila eller ring
Om du känner att bloggen blev lite kommersiell så kan jag trösta med att detta är inte något som ger överskott i min pluska, inte heller underskott.

lördag 12 februari 2011

Tillbaka


Har tillbringat en vecka på en Kanrieö och är nu inte bara dryg utan även brunbränd och utvilad. Sture trodde att uppehållet i bloggandet berodde på att det skulle jobbas med hojar men riktigt så flitig har jag ej varit.
Nu ska det däremot börja arbetas med olika hojar, här är preliminär plan.
Drixton Honda ska motorn bytas vevaxel i samt topp ska få nya styrningar och säten, ny kåpa, bakhjul, avgasrör samt lättas där det går. Mål att få den ca 5-8 kg lättare och ett par hästar till.
Suzuki T20 ska jag försöka rätta till en massa fel på samt gå igenom motor.
Tallis MK2 extrafälgar till regndäck samt mindre service, skulle ha plockat ner den och lackat om den men det kommer ej hinnas.
Peckett & McNab Suzuki kan förhoppningsvis bli klar i sommar, toppen på bilden ska masseras av erkänt bra trimmare, vevaxeln är riktad och svetsad, cylindern är på borrning till 1085cc.
Moto Martin cykeln som byggdes på mässan ska civiliseras så att den kan besiktas
Om det blir ett par minuter över ska Puchen få lite kärlek också.
Har även en Ducati 175 som ska provas och efter det få sin dom.
Tur att det är 2-3 månader kvar.
Igår så var bevistades Brappa Pastas årliga filmvisning, filmen var ok men höjdpunkten var de riktiga bilderna och referaten från IOM 1950.

onsdag 2 februari 2011

Megafon


Nu får det vara slut med skönhetstävlingarna och liknande fjollerier. Motorcyklar bygger man för att de ska gå fort, om de gör det så är de snygga.
Ska under de närmaste mänader förbereda maskinerna för racing.
Hondan på bilden ska begåvas med en ny halare kåpa som är lättare och har en form som kommer främja toppfarten förhoppningsvis, snygg är den med förövrigt. För att få dit den kåpan som egentligen ska sitta på en G50 så behövs nya pipor. Som du ser så finns det just nu både över och underliggande rör, inom en snar framtid så kommer det bara vara pipor på hög nivå. Megafonerna kommer hydropressas med färdiga böjar så om ni undrar hur det görs så följ med på denna sida senare så ska din undran försvinna. Den nya kåpan kräver denna modifikation tyvärr, har aldrig själv riktigt uppskattat ljuddämpare på hög nivå. Om det inte är en puffra allena eller två på samma sida förstås, typ XR750, det är fränt.
Senare ska även Suzuki T20 racern fixas med motorgenomgång och svingbyte. Tallishojen ska även den få en mindre genomgång samt Pecketten ska färdigställas.
Massor med jobb väntar, blev trött av att bara tänka på det så nu ska jag göra något annat en vecka. Kommer inte skriva nya inlägg på 7-8 dagar men du kommer säkert klara dig ändå.

tisdag 1 februari 2011

Veckans dekal


Oansenlig liten klisterlapp, har läst att Torsten Hallman hade en sådan gaffel på sin Husqvarna. Har även sett lika gaffel på en av de snabbaste classic trefemtiorna som finns i världen, borde vara bra grejor. Undrar vad vi kan montera den på, kanske den Enfield Triumph som snurrar runt i mitt huvud titt som tätt. Sture du hade rätt, det var en "Enfield".