söndag 17 oktober 2021

Sta'ns snabbaste snut

Familjen har skaffat Netflix och jag har lärt mig hur det fungerar nu. Helt otroligt är det, en behöver inte se på TV på exakta tider utan när det passar och massor med olika program finns det. 
Exempelvis gamla italienska actionrullar som Sta'ns snabbaste snut från 1977. Riktigt usel biljaktsfilm med en oerhört otrevlig hjälte som jag faktiskt inte tror var tänkt att vara otrevlig utan frän. Men han har helt klart taskig attityd och ett enormt uppblåst ego. 
Hursomhelst så är filmen inget vidare men däremot är det massor med trafikscener och biljakter. Däri ligger nöjet att se filmen idag. Rom 1977 med Alfor, Lancior, Fiatar och till och med en enstaka Volvo ger en överdos av vardagstrafik. Skåpbilarnas skåpbil 238 finns i överflöd, bara en sån sak. 
Boven i dramat kör Cittra DS och den byts mellan tagningrna och är olika bucklig från sekund till sekund. Polisen, den där trista typen kör Ferrari 250 från ca 1962 (?) och har svårt att hänga med cittran. Innan den åker han trimmad Giulia som totalkraschas flera gånger. Ferrarin kraschas också men innan dess kör de skiten ur den, exempelvis nerför en trapp, se affischen, Lancian voltar i samma trapp. En kan undra hur de fick tillstånd till den scenen, trappen ser ut att vara i marmor och hundratals år gammal. 
Ferrarin var nog en billig bil på sjuttiotalet, den behandlas som en skrotbil, idag kostar en sån 20 miljoner. En Simca som ovan var också billig 1998 för då köpte jag en sån för ett par tusen och åkte en vinter med den innan motorn sa upp sig.

 Giulor från polisen skrotas på löpande band i filmen, konstigt nog innan Alfettor fast det kan ju bero på att de var nya modeller då. Även en fin Giulia är ganska dyr idag förövrigt.

Kan inte rekommendera att du ser hela filmen, det är den inte värd men lite kan den synas.

4 kommentarer:

  1. Trodde "Hitting the apex" var sånt du skulle titta på, inte italienska b-filmer. Men du har väl redan sett den.

    SvaraRadera
  2. Jag såg den för någon vecka sedan, bra den också men hemsk att se på.

    SvaraRadera
  3. Drive to survive. F1
    Mycket bra
    /Hasse

    SvaraRadera
  4. Brad Pitt lät helt offside eller kändes malplace. Keanu Reeves som kör lite moppe hade kanske varit bättre....

    SvaraRadera