måndag 23 januari 2023

Den blå


När den första va klar väntade nästa. Uppenbart var det fel på motorn då den inte snurrade speciellt lätt. Även kickmekanismen verkar vara tveksamt ihopsatt.
Växellådan tar vi sen efter att motorn är ihop igen. I den renoverade motorn hittades en minst sagt sned och vind vevaxel, slog 0,6-0,7mm. Knackade till den så att siffrorna nu är på så sätt att decimaltecknet kan flyttas ett steg åt vänster. Försökte få det ännu rakare men där gick jag bet, blev blev inte bättre. ett par minuter för att få den skaplig, en halvtimme för att komma på att skapligare blir det inte. 


Rullbocken har vi haft sen vi köpte företaget ingick i köpes. Den måste vara kinesisk eller nästan ännu värre engelsk. Rullarna som ska användas för noggranna mätningar har inte centrum i centrum. de svajade med ett par hundradelar. Försökte svarva dessa raka för ett par år sedan men rullarna är härdade så det har inte funkat. Men nu har jag fått fräna svarvstål från lill-Klas som fixade biffen. 13 år tog det innan den kunde användas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar