onsdag 9 september 2020

Avgassytem

Behöver ett rör till motorn som byggs och ett riktigt ruggigt ett tille n GPZ1100 hämtades ihop med en minst lika ruggig GPZ.
Penslade på smedjans rostlösare och vänatde på regnet.
Upprepade igen och efter nytt regn har rosten blivit något annat.
Vet inte riktigt vilken typ av oxid det är men den ska visst vara rostskyddande. 
Praktiskt detta med enkla lösningar även om denna lösning kanske inte är så enkel att blanda ihop.
 

6 kommentarer:

  1. Fosfatering efter fosforsyra?

    SvaraRadera
  2. Frågade av han, på en marknad, ifall hans produkt innehåller annat än fosforsyra. Lite svävande svar om att nog är det något annat också.

    SvaraRadera
  3. Föga förvånande så berättade han inte för Groggen vad innehållet är. tror att literpriset var ganska högt men det är å andra sidan drygt, räcker länge.
    kan rekommendera denna häxblandning

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dryg..t. Tittar du bak på dunken så står det "Innehåller 10-20% Fosforsyra". Konstigt att det int anges några andra ingredienser, ifall det finns några andra.

      Som alternativ kan du, ifall du vill ha med lite tensider för fettlösning, köpa Hessa Kalkbort från Ö&B för 22kr litern. Den innehåller 20% fosforsyra.

      85%-ig fosforsorsyra kan du annars köpa billigt, på dunk, på Prol när du besöker storstaden. För samma pris du köper en pyttedunk av Smedens kan du blanda till ett helt badkar att doppa avgasrör i.

      Radera
    2. Prol är en fin firma, har inte varit där på tio år men det var som att gå in i en äldre värld. De hade förövrigt en del fin Championreklam som de inte ville sälja mig.
      jag känner inget eget behov av att blanda själv, dunken fick jag förövrigt gratis så den är nog inte så dyr att blanda ihop. Däremot kan kunskapen att hitta den rätta blandning vara dyrköpt.

      Radera
  4. 1/2 liter tapetklister och 1dl citronsyra är min goto, lämnar inte den luckra vita "rostskyddande"
    beläggning som fosforsyran lämnar kvar.
    Tapetklister givetvis hemgjort av potatismjöl..

    Ett manslplainingtips från
    Veloclosettemannen

    SvaraRadera