söndag 8 september 2019

Hög timlön

 Diskmaskinen har drivit den del av familjen som plockar in disk till vansinne, hjulen på nedre vagnen ramlar av var och varannan gång med svordomar som följd.
 Detta har pågått i minst ett år och till slut fick jag ur tummen och fixade detta. Har lagat korgen för bestick en annan gång plus nu denna. Över en timme av mitt liv har offrats på reparationer men troligen så har vi lagt mer tid på att försöka få dit hjulen på vagnen då de ramlat av vilket har skett på daglig basis.
 Funderade till och med på att köpa ny maskin men slapp nu det efter lite svarvande.
 Nu till rubriken, en timmes lagande sparade oss de 6-8 timmar som vi skulle fått lägga på en ny apparat med köpande, monterande, slänga gamla osv, plus kostnaden för den. Så istället för att förlora en timme har vi sparat minst 5 timmar samt kanske 5000kr, det mina vänner är bra timlön.
Tänk om alla gjorde så här, då skulle Sverige kursa, jävla skattesmitare är vad jag är, fast miljövännerna säger att vi ska laga men de säger också att vi inte ska tanka. Var har de tänkt att samhället sen ska leva på.

5 kommentarer:

  1. Det går säkert att köpan ny korg eller bara köpa nya hjul, ifall det inte är en antikvitet eller någon kinaamodell. Har du tur kan du hitta delarna på lokala återvinningen.

    SvaraRadera
  2. AEG är det, säkert från förra seklet och knappast kinesisk. Nu är det ju fixat så det behövs inga nya hjullager, nästa gång kanske jag lägger ett par timmar på att hitta dem, eller inte.

    SvaraRadera
  3. 1 minuts sökning på ebay ska det vara annan modell så får man leta lite till.

    SvaraRadera
  4. Men som tur var hittade jag grejorna i svarven, rätt blev det också.

    SvaraRadera
  5. Det är ett handikapp att kunna laga saker. Man lägger tid på meka bilar, laga cyklar, värmepumpar, tvättmaskiner, dammsugare och alla grejer ungarna tar sönder som de tar för givet att man ska laga. -" Det gör inget, farsan lagar den iallafall"
    Sedan ska man sälja timmar till arbetsgivaren.
    Tid över till det man vill, meka hojar, ja man vill inte tänka pået!

    SvaraRadera