söndag 20 november 2022

CIAO

Fick hem en Ciao för en vecka sedan som behövde en ny konding innan den fungerade igen. Bytte brytarna då jag ändå var inne bakom svänghjulet. Motorn måste plockas ur för denna operation och det tog ganska exakt en timme att byta kondensatorn.
Nu saknas tre ekrar sen kan den säljas. Notera att en femtonåring får köra en sån här utan så kallat moppekörkort, gamla regler gäller. Även femtiofemåringar är godkända men inte fjortisar.
Provkörde den i snön och den verkar gå som den ska men det tar en stund att vänja sig med den nästa totala frånvaron av vikt och stabilitet. Tycker om dessa hursomhelst, måste nog haft uppåt tio stycken genom åren fast de blir svårare och svårare att hitta.

2 kommentarer:

  1. Ja, ifall 15-åringen fyllt 15 innan 2009 annars krävs väl förarintyg för moped klass II ?

    https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Korkort/ta-korkort/moped-snoskoter-terranghjuling-och-traktor/forarbevis-for-moped-klass-ii/

    SvaraRadera
  2. Kollade upp detta tidigare i år då Doris körde min Gilera och det mörkas lite om detta, då kom vi fram till att det var ok att köra 30 moppe utan kort. Läste lite idag men det är svårt att hitta, jag tror jag ringde och frågade.

    SvaraRadera