måndag 17 juni 2024

Hack i skivan

Minns ni att jag funderade på att köra med en skiva, skippade den idén och körde dubbelt i Norge trots allt. Tur var väl det för när sista racet var över kände jag något i handtaget.

En skiva hade spruckit så nya måste dit, sökte i skivlagret och hittade Suzuki GS750 som var ganska lika, bort med 3 mm på baksidan av navet, 6 nya hål och sen en hylsa i mitten så är de som gjorde för Seeleyn. Om de sen blir broms som duger återstår att se, gamla japaners bromsar brukar inte imponera. 
 

lördag 15 juni 2024

Beta och Beta

 Handlar oftast utan att tänka så mycket men ibland blir det fel. Köpte på mig två trialar på telefon för ett par veckor sedan och hämtade dem nu. Men efter att ha funderat vidare så tror jag inte detta är något för mig, inte just nu i alla fall.

Den gula har inga papper och ett tändningsproblem. Tror det är en TR34 från åren 1987-89, 240 eler 260cc. Pris 3500kr



Den röda har papper och ska fungera, Beta Zero heter modellen, fanns 1990-93 om jag fattar rätt och det ska vara en 260. Pris 6500kr
Båda cyklarna är helt klart renoverbara och det är inte så mänga delar på ett sånt här spett.
Bilda kö, kom och köp, kan även byta mot bra förslag.

onsdag 12 juni 2024

Våler 2024




 Magnus på bilden vann det mesta i de klasser han körde och jag var på pallen i alla race, tyvärr bara högst upp en gång och då i 750. Nortonen var fin i regn. Fick spö av Sandberg i torrt.

Nu blir det paus i rejsandet, inte förrän i augusti är det dags igen.

tisdag 4 juni 2024

Seeleyn

Två segrar i Finland borde väl duga men det finns mer att göra. Nya pulleyn och remmen har kommit och med viss modifiering i svarven passar det nu. Jobbar vidare med vikten och kommer nog ta bort en skiva fram, kan nog behöva den egentligen men det är 4 kilo ofjädrad vikt vara av över hälften roterar. Det är två tuffa bromsningar på Våler som det går race på i helgen men det går också fort i svängarna med två lika rejäla kursändringar. Provar med en skiva men tar med den andra i fall att. Är egentligen mest rädd för att bromsa sönder skivan, har gjort det förr..  
Tillverkade en ny framaxel som är fäst på ett annat sätt, blev bättre och även fyra hekto lättare. Bak hinner jag inte med innan helgen. Kommer även tynga ner styrena med vikt för att förhoppningsvis få lite bukt på vibrationerna som inte är ringa. Fredag kväll åker jag, då har de andra i klassen tränat hela dagen men jag har märkt att jag inte blir direkt snabbare av träning och det är bättre att ha en hel cykel då det är race än att ha gasat sönder den på fredagen.

Vi får se om det blir framgång, Våler är inte min favorit, långt ifrån faktiskt.