fredag 27 oktober 2017

I den Skånska möllan


(För dej som talar endast Svenska: Mölla är Skånska för kvarn) 

Sålde en Tandemjonne med påhäng här nån gång i höstas.
- "Jag har en del annat redan, faktiskt ett litet museum här på gården, har du vägarna förbi är du välkommen på besök". Nå, nu slumpade det sig så att under senaste jobbresan blev omvägen för att få vägarna förbi den skånska kvarnen ca 20 minuter, så den här gången blev det av det där som det pratas om mest varje gång en motorman säljer/köper nått.

På platsen där hans farfars far en gång byggde och drev en kvarn för att mala avkastningen från grannars åkerplättar har köparen idag ett litet museum, en "lite av varje bara det är gammalt" samling. Toalettstolar från sent 1800-tal och framåt, datorer från sent 1970-tal och framåt. Däremellan nog så mycket, bla 31215 olika reklampennor (31217 efter Sätermannens besök).

- "Samlingarna liksom startar av sig själv" förklarade han och berättade historien om hur två herrar ingående i samma besökande busslast bägge glömde sina kepsar. Kepsarna hängdes på en spik innanför dörren så de snabbt skulle kunna lokaliseras när herrarna kom tillbaka/ringde för att fråga efter dem. Strax kommer en annan herre ur ett annat sällskap genom dörren och säger -"Samlar du på kepsar? Kul! Då ska du få en till...

Superduperdunderextrafrän.

 Ödmjukt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar