tisdag 28 juli 2020

Detaljer

 Jag är inte alls speciellt frisk men hoppas kunna jobba lite imorgon. Innan krankheten slog till testade jag en grej förra veckan.
 lill-Klas tipsade om att göra förlängningar i början av avgaskröken för att trimma in rätt längd, moppen var lite väl svag innan varvet kom upp. Jag svarvade till en 20 och en 40mm hylsa av ett gaffelben.
 Monterade dit den långa och tyckte det verkade gå lite bättre men knappt märkbart. Tog bort den och testade igen, då blev det desto mer märkbart vilken förbättring det egentligen hade varit.  2-3 km/h i toppfart samt avsevärt mycket mer drag, har en svag uppförsbacke och på en sträcka som den klarade acca från 40 till 50 på trean fixade den nu 60 istället.

Var nöjd och glad men om jag nu hade gjort en till hylsa varför inte prova den ändå och den fick det bli. Moppen fick en härlig liten kick i effekten och det såg inte så konstigt ut som med det långa röret.
Skumt det här med avgasrör, bra grej dock att lära sig på en moppe, det är enklare att se hur fort de går. Enklare att susa fram under hundra och hålla koll på mätaren än att göra detsamma i över tvåhundra.

1 kommentar:

  1. Kul att du provade!
    Hoppas att du kryar på dig snabbt så att du kan komma ut och åka.

    SvaraRadera