måndag 24 maj 2021

Tänkte inte på det


 Saxat från dagens DN, försöker hålla mig från politik på denna webbens avigsida men detta med att dagens pensionärer inte kunde räkna när de var 30-40 år har förundrat mig mycket genom åren.

3 kommentarer:

  1. Herr Grandell är dryg.
    För 30 år sedan hade vi en statminister som snodde våra pensionspengar.
    Men då då gick väl herrn i kortbyxor, osnuten!
    52:an

    SvaraRadera
  2. Och ifall jag minns rätt så utarbetade och genomförde socialdemokraterna (1994 - 1999) det nya pensionssystemet som skulle göra alla medborgare til kapitalister genom spekulation med del av den egna pensionen...

    SvaraRadera
  3. Statsministern då är väl även han pensionär idag.
    Med att inte kunna räkna var det mer hur många 30-40 åringar det fanns då och hur många osnutna ungar de hade fått fram. Det hade inte varit så svårt att förstå att de skulle bli ett rejält överskott på äldre kontra yngre. Det hade inte varit så svårt att förutse att 65 år som pensionsålder inte skulle funka. Det är ju inte den vanliga pensionärens fel att det är så men de som styrde borde ha tagit sitt ansvar redan för 40 år sedan, det hade gått att acceptera en gradvis höjning av pensionsåldern då, kanske en månads höjning för varje årsmodell eller liknande. Men det är inte pensionärernas problem nu, det är mer de osnutna ungarnas.

    SvaraRadera