onsdag 28 augusti 2024

Klart


 Nu sitter allt ihop, har startat, kan kanske funka, håll tummarna.

Nu till de stora frågorna, hur går det för våra nya pullor. Jovars bra, fula som stryk fortfarande men en del har vågat sig ut och det är lite rörande att se hur de förvandlas till höns igen. De har snart vänt på all jord i den yttre buren men att gå ut från den har ingen vågat ännu, dörren är öppen hela dagen.   

måndag 26 augusti 2024

Snart så



Har jobbat på lite mer med Yamman, har räknat ut en utväxling som kanske kommer fungera, ungefär 180 km/h ska det gå vid 10 000 rpm. Förra gången motorn testades var det lite fel drevning, 245 hade det det blivit vid samma varvtal. Jag vet inte varför det är så här men jag gissar på att det är en gatlåda i den för drevningen var korrekt för TD2.

 Provstartad och nästan klar ett par timmar till så är den redo för Karlskoga.

tisdag 20 augusti 2024

Tunggung

Det lilla jag kört med Yamselen har gett mig infon om att den är låg bak. Bytte fjädrar som först mättes med räkning av varv, längd och tråddiameter, allt var lika som de gamla förutom en halv millimeter mer trådtjocklek, 7,5 mm istället för 7,0 mm. Men för att vara på den säkra sidan gjordes en praktisk verklighetsbaserad mätning också. Se bild så fattar du säkert, batteriet används som rikt. För en gångs skull samarbetade teorin med verkligheten och kanske även med min illusion.
En bit på väg.
 

Grönt är skönt

Min Yamsel är det tänkt att jag ska åka med nästa vecka, målade ramen i söndags. Ska nu plocka ihop allt inklusive ett vevaxelbyte i motorn, sen ska den gå igen.
 

torsdag 15 augusti 2024

Snabbast i sju år

 

Kommer ni ihåg att jag nasade en Virago, blev inga pengar men fick ett fint inbyte. Kawasaki ZZR1100 1992 med ett enkelt fel som var svårt att hitta. 
Nu ska den putsas och provköras innan den säljs. kan garantera att dessa inte kommer vara billigare än de är just nu, betalar du 25 000 kr idag kommer den nog dubbla värdet inom tio år. Allt som varit värst eller mest blir till slut efterfrågat och ZZR var det snabbaste som fanns rakt fram 1990-1996 innan Blackbird kom.

1990-92 ska även av de som vet vara tuffare, mer tryck i dessa än de senare.

tisdag 13 augusti 2024

Nya höns

 Efter en flygattack förra veckan decimerades vår hönsbesättning kraftigt. Duvhöken eller vad det nu var fick inte med sig någon höna eller en en smakbit fast skada gjorde den. Fick ta bort den hönan då hon inte läkte ihop. Utöver det blev det panik i hönsflocken då luftattacken kom och två till hönor drog iväg så långt att de inte kom tillbaka alls. 

Vi köpte tio nya igår och det mina vänner är tio lyckosamma pullor. Notera hur hemska de ser ut.


Om ett par månader kommer de förhoppningsvis se lika snygg ut som vår gammelhöna som nog är fem sex år gammal.
Men de bruna är snyggast
Fast alla våra höns har sett för taskiga ut när de kommit hit. Nu kommer de bli fina och istället för att nackas och malas ner till fiskfoder kanske de blir lika gamla som vår fina vita. 

Det är förövrigt en vegan som handlar ägg hos oss, då hon är det av etiska skäl var det inga problem då hon såg att våra fåglar verkligen lever ett riktigt hönsliv och ingen tupp har vi heller så äggen är obefruktade.

På tal om det så hur ser veganer på kvinnans rätt till abort. 

måndag 12 augusti 2024

Återvinning

Recycling har Spinnin Wheel alltid hållit på med, plockade bort en regulator idag som sen såldes och det var inte första gången den såldes av vår firma.
Redan 1997 såldes den för antagligen mer pengar än vad den kostade idag. Återvinning är vår affärsidé.
 

torsdag 1 augusti 2024

Årsracet




 Kommer inte delta i Årsracet detta år på grund av olika omständigheter. Har lite mycket annat att göra och saknar transportmedel vilket är tråkigt för mig och kanske även dig. Jag brukar trots allt vara i framkant på racen och fighter om vinster är det vi alla vill se eller vara med om.

Nortonen är klar för race och det är skönt men den och jag får vänta till Karlskoga om en månad. Ska försöka ta mig ner på lördag/söndag för att titta, har ju fått fribiljetter. Eller fått och fått, Spinnin Wheel sponsrar evenemanget så helt gratis var de inte.

Nu ett annat problem, MCHK vill ha vår ISR racer Vasa på plats i utställningen om svenska racersnillen och Acke är verkligen ett snille. Om någon mot förmodan skulle kunna tänka sig att kvista förbi Gisslarbo och hämta cykeln ner till Linköping skulle det uppskattas av mig, klubben och säkerligen Acke också. Hör av dig i så fall.