onsdag 18 september 2024

Vinnarhoj till salu


 Hade ett mål med att köpa och tävla med Seeley Nortonen, det var att vinna NM i 750 Classic. Det gjorde jag. Cykeln vann minst en tävling på varje bana och den fungerar mycket bra. Tror inte att den varvas över 6000 varv i racetempo så chansen att den ska hålla ihop är stor. Den är absolut inte snabbast på rakorna men den drar fint i början, tvekar inte på gasen. Den femväxlade Quaifelådan är riktigt bra lika så kopplingen. Chassiet finns inte så mycket att klaga på, kanske lite mjuk i fjädringen, bromsar bra också. 

Har funderat på hur bra den funkat och tror att jag aldrig haft en cykel som är roligare att köra men nu ska den säljas. Anledningen är att nu ska någon annan klass vinnas.

I Norge bänkades cykeln till 52 hkr på bakhjulet, en siffra ingen tror på men det finns papper på det så det är kanske sant. De 52 har hursomhelst räckt fint för att köra ifrån cyklar med 70-80 hästar, till och med ännu mer och det på rakorna. En funktionär som flaggat i en uppförsbacke påstod att just min cykel var den som var absolut starkast i uppförsbacken han var placerad av alla cyklar i alla klasser, knappast sant men ändå, han satsade på 152 hästar med bestämdhet. 

Köp och vinn, pris 100 000 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar