söndag 31 december 2017

Julknåpet 2017 facit och vinnarna

Flyttar upp detta lite på listan, har fått in ett fåtal svar och hoppas på lite fler, chans till vinst finns absolut kvar.

Eftersom jag inte bara är dryg utan även lat så kör vi Midsommarknåpet som Julknåp, Kjell Watz var bäst i somras men nu har du och dina vänner chans på ny seger igen. Kjell får vara med igen då han aldrig fick reda på alla de rätta svaren.

Den som har flest rätt vinner äran och något annat, förra året skickades det en klapp till alla som deltog och sen skickade in en fysisk adress. Denna jul år hoppas vi på att det blir en omöjlighet då hundratals svarsrader kommer sändas till mcskrot@telia.com och portokostnaden blir alltför hög om alla ska få kaka.

Bäst vinner planchen eller en tisha sen kommer även det lottas ut en så även som var sämst kan vinna.

Sprid gärna denna länk till de kamrater som du tror är bra på sånt här, andra också.

http://nonshine.blogspot.se/2017/06/midsommarknap.html

Lämna inte svar i kommentarsfältet och snälla, sprid ut denna länk, skicka svar senast innan julafton.

Så kom igen nu, priset för vinst är inte en billig eller vanlig affisch som är lätt att få tag i samt att det nog är den enda Anderstorp GP plansch som faktiskt är snygg.


Nu så, av de över tiotusen svar som har kommit in så var ingen rätt helt och hållet, Lill-Klas hade en imponerande räcka rätt innan det fallerade på slutet, Eva som benämner sig som tjejbloggläsare hade också nästan alla rätt, i alla fall ur hennes synvinkel. Här kommer svaren som ej kan överklagas, om du inte tycker som jag så starta en egen blogg och skriv din egen frågesport. 

Knåpet, the right svars.
1. Vita med rött och silver har alla tre tankarna men vad hör de till för modeller, ett poäng för varje korrekt svar med rätt årsmodell.
Suzuki GSX1100EF 1984, Yamaha XJ600 1984, Kawasaki Z400F 1984-85
2. Att det är en nästan standard Yamaha kan vi alla se men gaffeln är lite skum, vad kallas detta vem byggde detta system, för och efternamn.
Lite slarvigt ställd fråga från mig så vi nöjer oss med Claude Fior
Två frågor till denna bild.
3. Vad är det för buss. "Bussarnas buss" som ordförande skrev i sitt svar
Fiat 238
4. Vad heter den lite fetlagde mannen i mitten.
Giuseppe Pattoni
 5. Ännu en Yamaha XS1100 som gick lite fortare än det var tänkt, vad han som kör heter vet ju alla men han hade även ett smeknamn som kan relateras till en fantastiskt bra film, vilket år visades den på svenska biografer första gången.
Hajen hade premiär 1975 i jultider
6. Vilken motor är detta.
Suzuki RK67, mer växlar än kubik
7. Kanistern på bilden kommer från en särling i floran av Suzukis, vad hette den i USA och vad blir det på svenska.
Suzuki GR650 såldes två år i Sverige, 1983-84, i USA såldes kanske fler år och då med namnet Tempter som på svenska blir frestare.
8. Vasse Hasse är fränt men vad hette Hasse och Hinke på riktigt.
Terry Vance och Byron Hines
9. Vilken motorcykel har detta gaffelben suttit, modell och årtal (som kan vara flera) ger ett poäng.
Alla har missat denna fråga, svaret är CB750 1973 till 1977, 341 är modellkoden, tidigare modeller har 300. 
10. Kanske det bästa som någonsin publicerats i en svensk motortidning enligt mig och många andra är reportaget som det kan ses ett av flera uppslag på ovan, vilken tidning och vilket nummer.
Bike nr 4 1979
11. Vad heter brallisen på Hondan
Joan Jett heter hon så klart, fortfarande en idol för mig
12. En snabb fråga som Lasse säger, vad är märket på fälgarna.
Snabbt svar, Morris
13. Vem kör hojen
Bruce Anstey

14. Vad är det för hoj som har nummer 5
Yamaha YZR500

15. Sextema hade vi förra knåpet, nu femtema, motorcyklar som tillverkat i fler exemplar än fyra stycken av en fabrik med fem cylindrar söker, ett rätt för varje modell, olika årsmodeller räknas inte.
Olika förslag har kommit in och dessa har nämnts, Verdel, Millet, Megola, Honda RCV213, RC148 och 149 som vi kan räkna som en modell .

16. Vem är mannen på bilden
Dave Roper
17. Vilken motorcykel hör denna motor till.
Horex, endast Bosse Eklund kunde denna fråga men han har inte skickat in någon rad, han kunde även berätta att motorn fanns i skotern Horex Rebell som jag nästan undrar om den ens funnits, sökte på nätet och fann endast suddiga spökbilder.
18. Som du kan se så tömdes tanken på denna Norton redan sensommaren 1973, varför.
För att få åka på färjan till IoM så skulle/ska(?) tanken tömmas
 19. Alla kan ju se vad det är för modell och vilken förlagan är men däremellan hade den ett annat märke, vilket.
Meguro
20. När jag räknade igenom hur många moppar jag haft vid sexton års ålder så var det tre Autopeder bland andra men hur många tror du det var sammanlagt, denna fråga får du ett rätt på om det är rätt men kommer även fungera som utslagsfråga så närmast vinner om det blir flera på samma antal rätt i totalen.
22 stycken hade hafts innan moppeålderna var över första gången, 15 stycken var den gissning som var närmast
21. Om en vill så kan man nästan säga att Norton har vunnit Formel1 VM, vilket år skulle det i så fall ha hänt.
Vanwall vann Formel 1 VM 1958 med en motor som i stort sett var en fyrdubblad Manxmotor, konstruerad av Nortonmannen Leo Kuzmicki.
Förslagen har varit F1 1989 men VM vann de inte totalt med vankeln, även Challenger var ett bra förslag men där var det Norton som försökte vinna med Cosworth DFV motordelar vilket gick så där.
22. Vem byggde cykeln ovan inför säsongen 1972
Kurt-Ivan Carlsson
Vad är detta för en klatschig knarr och vem har kört den.
Peckett & McNab Honda körd av Tom Herron
24. Sista frågan, affischen är alldeles oanvänd och frågan är vilket år den kommer ifrån, det är även så att den som har flest rätt kommer att få den som pris. I julas fick alla som skickade in svar och adress ett pris men denna gång är det endast vinst som gäller samt värdet på denna bit papper är heller så ringa.
1970 kom denna affisch


Trodde och var säker att lill-Klas skulle vinna detta men han föll på detaljerna, fel förnamn på Fior, fel årsmodell på Hondan, glömde skriva dit vilken femtiokubikare det var. Förra årets mästare Ljungvall kom starkt med en sista ändring idag innan rättningen men lyckades ändå inte hela vägen.
Evas rad var lysande men även där fattades det något extra rätt för att vinna, om hon svarat Dave Roper istället för Ricky Brusch så kanske det skulle gått vägen.

Vem vann då, jo han med alla namnen, Per, Pelle, Jordan, Holmström, ordföranden osv, 22 poäng, kul att han får vinna någon gång. Vägen till hans framgång var inte att kunna svara rätt på alla frågor utan svara helt rätt på de frågor han kunde.

Den utlottade vinsten gick till tjejbloggläsaren, från Möklinta, ska fråga Eva om hon tycker att Nonshine är en tjejblogg, vill ju att den ska vara hård och manlig.

5 kommentarer:

 1. Ja, lyckas nån svara alla rätt är det ju bara att gratulera för svårare knåp har man sällan sett. Jag tror jag hade rätt på fråga 1 sen tog jag liasom schlutt. Tjing

  SvaraRadera
 2. Alla frågor är lätta jämfört med fråga nummer 17, den är svår.
  Italienaren i fråga 4 är inte heller lätt men resten borde gå att gåggla.

  SvaraRadera
 3. Ojdå... Italienaren i fråga 4 var ju 33% av de frågor jag kunde vid en första anblick. Är jag extra begåvad vad det anbelangar fetlagda italienare?

  SvaraRadera
 4. Fråga 11 och 19 tror jag är de andra två du kunde, rätt eller fel.

  SvaraRadera