onsdag 21 juni 2017

Midsommarknåp.

Nu kommer äntligen det årligen återkommande Midsommarknåpet, ni som gjort det förut vet att det är en enkel sak om en kan alla frågor men kanske inte annars.
Rätta svar mailas till mcskrot(snabelA)telia.com in och den som kommer närmast korrekta svar vinner ett pris och evig ära. Alla andra som inte är bäst på att svara rätt kommer inte ha chans på förstapris då det endast är bäst som räknas för det men två priser till kommer lottas ut oavsett resultat.
Sprid gärna denna länk till de kamrater som du tror är bra på sånt här, andra också.

http://nonshine.blogspot.se/2017/06/midsommarknap.html

Lämna inte svar i kommentarsfältet och snälla, sprid ut denna länk, skicka svar senast innan juli.

Jag tror att denna gång kommer Kjelle vinna detta eftersom nesan av att komma tvåa i Julknåpet fortfarande svider, som fnöske. Så kom igen nu, priset för vinst är inte en billig eller vanlig affisch som är lätt att få tag i samt att det nog är den enda Anderstorp GP plansch som faktiskt är snygg.


Knåpet
1. Vita med rött och silver har alla tre tankarna men vad hör de till för modeller, ett poäng för varje korrekt svar med rätt årsmodell.
2. Att det är en nästan standard Yamaha kan vi alla se men gaffeln är lite skum, vad kallas detta vem byggde detta system, för och efternamn.
Två frågor till denna bild.
3. Vad är det för buss.
4. Vad heter den lite fetlagde mannen i mitten.
 5. Ännu en Yamaha XS1100 som gick lite fortare än det var tänkt, vad han som kör heter vet ju alla men han hade även ett smeknamn som kan relateras till en fantastiskt bra film, vilket år visades den på svenska biografer första gången.
6. Vilken motor är detta.
7. Kanistern på bilden kommer från en särling i floran av Suzukis, vad hette den i USA och vad blir det på svenska.
8. Vasse Hasse är fränt men vad hette Hasse och Hinke på riktigt.
9. Vilken motorcykel har detta gaffelben suttit, modell och årtal (som kan vara flera) ger ett poäng.
10. Kanske det bästa som någonsin publicerats i en svensk motortidning enligt mig och många andra är reportaget som det kan ses ett av flera uppslag på ovan, vilken tidning och vilket nummer. 
11. Vad heter brallisen på Hondan

12. En snabb fråga som Lasse säger, vad är märket på fälgarna.
13. Vem kör hojen

14. Vad är det för hoj som har nummer 5

15. Sextema hade vi förra knåpet, nu femtema, motorcyklar som tillverkat i fler exemplar än fyra stycken av en fabrik med fem cylindrar söker, ett rätt för varje modell, olika årsmodeller räknas inte.
16. Vem är mannen på bilden
17. Vilken motorcykel hör denna motor till.
18. Som du kan se så tömdes tanken på denna Norton redan sensommaren 1973, varför.
 19. Alla kan ju se vad det är för modell och vilken förlagan är men däremellan hade den ett annat märke, vilket.
20. När jag räknade igenom hur många moppar jag haft vid sexton års ålder så var det tre Autopeder bland andra men hur många tror du det var sammanlagt, denna fråga får du ett rätt på om det är rätt men kommer även fungera som utslagsfråga så närmast vinner om det blir flera på samma antal rätt i totalen.
21. Om en vill så kan man nästan säga att Norton har vunnit Formel1 VM, vilket år skulle det i så fall ha hänt.
22. Vem byggde cykeln ovan inför säsongen 1972

Vad är detta för en klatschig knarr och vem har kört den.

24. Sista frågan, affischen är alldeles oanvänd och frågan är vilket år den kommer ifrån, det är även så att den som har flest rätt kommer att få den som pris. I julas fick alla som skickade in svar och adress ett pris men denna gång är det endast vinst som gäller samt värdet på denna bit papper är heller så ringa.

Lycka till och sprid detta så blir bloggarn glad.

2 kommentarer:

  1. Ja, lyckas nån svara alla rätt är det ju bara att gratulera för svårare knåp har man sällan sett. Jag tror jag hade rätt på fråga 1 sen tog jag liasom schlutt. Tjing

    SvaraRadera
  2. Alla frågor är lätta jämfört med fråga nummer 17, den är svår.
    Italienaren i fråga 4 är inte heller lätt men resten borde gå att gåggla.

    SvaraRadera