fredag 22 december 2017

CarlthorpeHar hört historien förut, men blev påmind om den vid ett litet julsamkväm igår. Min far var motorintresserad och kunnig, dock aldrig någon motorcykelman av mått, en och annan mc relaterad anekdot finns det väl ändå... Tex denna om hur en av de jag idag kallar vän redan i förhistorisk tid gjorde en mc affär med min far. En Carlthorpe racer i skapligt skick. Hur den kom i fars ägo, var och av vem den använts, var vännen gjorde av den, allt detta är idag höljt i dunkel. (Vi pratar Hedemora och 1960 tal, den som till äventyrs vet något hör med fördel av sig)

I mitten av 20-talet tillverkade Birminghambaserade (var annars?) Carlthorpe sin första egna motor, en 350 så bra att någon vid denna tid kallade den för: "En JAP som funkar" Denna puffra blev i en bister tid ett populärt och pålitligt val för privatförare, även hela racercyklar såldes till vad som ansågs vara överkomliga slantar.

 Ödmjukt

1 kommentar:

  1. Det finns ett tiotal Calthorpes på en gård i närheten. Kanske hamnade den där. Om så är fallet så blir den kvar där, inget säljs, lever enligt den princip som du Sätermannen har marknadsfört.

    SvaraRadera