söndag 3 juni 2018

DKW Hummel Super Sport

 Har fått hem en finmoppe idag, min gissning är att mången fjortonåring drömde om just en sån här på slutet av femtiotalet.
 Efter lite rengöring av kran och Bing så hoppade den igång och lät precis så frisk i motorn som de 395 milen på mätaren skvallrar om att den rullat.
 Snygg lagning av gaffel.
 Snygg moped.
 Körde en kortare tur och otrimmad 0,8 hästars moped är inte så spännande, strax över trettiofem på mätaren.
 Stor cylinder, eller inte.
 Stora bromsar från Pränafa, javisst
 Önskar att vattendekalen fortfarande var hel, gissar att den är lite ekivok.
 Ganska så original här.
 Går inte mätaren ut.
 Ska sälja den men vet inte alls vad den ska kosta, i min värld är den perfekt men i den ekonomiska världen ska det stå Zundapp på tanken för att vara perfa.

3 kommentarer:

  1. En sån for jag runt på som 15-åring i Uppsala. Många roliga minnen med den. Köptes på Långö i Karlskrona för 25 kr och fraktades hem på ett takräcke på fars Volvo 145. Dekan var så klart skrotfärdig men det hindrade inte mig från att köra den i ett helt år. Ett mycket lärorikt år.
    /Johan

    SvaraRadera
  2. Jag hade också en Hummel men vanliga modellen, hittades liggandes bland barr och annat skräp bakom en bod i Svärtinge.
    Körde sen med den en halv sommar. Finns ett inlägg som skrevs om den för många år sedan, träblajor var inblandade i det tror vi.

    SvaraRadera
  3. Hej. 1964 åkte min syrra runt på en identisk DKW. Jag körde ner i en vägbrunn och knäcke framgaffeln. Dock monterade jag en ny som lackades i orginalfärgen.

    SvaraRadera