torsdag 20 december 2018

Åtta växlar

 Idag kom det fint besök med tidig klapp till mig, Maja-Lena och Nisse dök upp med Husqvarna 360/400 motorn som de har renoverat till fantastiskt skick. Det paret är riktiga favoritmänniskor för mig och säkerligen många andra.
 Nyborrat, nya lager, ny växellåda var inte så billig, ny hög och låg kil, nymonterat och klart. Det här är grejor detta, enligt artikel i en gammal Motorcyclist om Malcolm Smith så klarade hans
 eightspeed 100 mph i öknen och det var en 250. En sån här storkubikare fixar säkert 170-180 kilometer i timmen om bara nu en öken kan hittas i närheten.
 Modellen på motorcykeln är samma som allas vår förebild Steve hade i On any Sunday fast han hade bara fyrpetat.
Notera hålen i topp och cylinder, där har det suttit en plombering och såna sattes enligt Nisse bara dit på Sixdayscyklarna så nu ska vi försöka forska fram första ägaren. Proveniens är fint, tidigare nämnda Steves gamla Husky såldes för över en miljon i år och med tanke hur mycket bättre Hasse Hansson var på att köra än filmstjärnan torde denna ge det dubbla, om det nu är Hasses gamla.

Ska nu tids nog plocka ihop hela cykeln, har chassiet som är i ett bra orenoverat skick. Dessa Qvarnor blir ruskigt granna om de lackas upp och blankas till men original är de bara en gång och så ska det förbli. Kommer bli bra detta och Nonshine är alltid bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar