tisdag 4 februari 2020

Världens bästa Karlsson

 Astrid hade fel, världens bästa Karlsson bodde inte på ett tak i Vasastan. Han bor i ett helt vanligt hus i Färentuna och har inte propeller på ryggen. Han, alltså världens bästa Karlsson, Gunnar, har nu fixat gnistorna till Suzuki 600 racern och även korrektingar till Norton wankeln.
Stilig är han också...

12 kommentarer:

  1. Är du säker på att det är klokt att stoppa i engelska tändstift, i en japansk motor? Finns en klar risk för rensade gängor, då det är normalt att föremål som uppfattas som främmande stöts bort.

    SvaraRadera
  2. På de sista Champion tändstiften jag köpte stod det made in Mexico så det är nog ingen fara. Hälsningar L-G

    SvaraRadera
  3. Champion är från US of A, Land of greatness. Made in U.S.A står det på stiften, stansat.

    Däremot så är de som ska i den engelska knarren från Japan. Känns sådär, kasst egentligen.

    SvaraRadera
  4. Men cyklisten som som startade fabriken kom ju från frankrike så det höjer en varningsflagga redan det

    SvaraRadera
  5. Albert Champion, en fattig grabb från Paris som inte nog med att han var bland de bästa i världen på cykel, han började tillverka världens bästa tändstift. En sån man föraktar du Grogg, håll dig till dina kineser, de är pålitliga.

    SvaraRadera
  6. Föraktar, varfrån fick du det? Det är en hälsosam skepsis mot franska påfund. Och kineser? Berömde jag dem på något vis?

    SvaraRadera
  7. Jag missuppfattade din skepsis med förakt, även din vurm för grejor från Kina med att du tycker de är pålitligare än de från Champion. Måste ha helt missat det, ber om ursäkt för min enfald.

    SvaraRadera
  8. Vilka grejor från Kina?

    Tänkte du på dom här? (dom fick jag med några paket av när jag bl.a. köpte vevpartiet från Todd Hennings CB450 racer. Dög dom åt Todd så duger dom år mig).

    SvaraRadera
  9. Jag är ledsen men de stiften duger inte åt dig, de är helt ok m du ska ge järnet på Daytona men på en svensk bana med normal svensk temperatur är det stor risk att de slår igen redan innan det är så att du kommer ens ut på banan. Så visst dög de åt Todd men inte duger de åt dig.

    SvaraRadera
  10. Ursäkta, jag tänkte närmast på att det är NGK och står Made in Japan, inte China.

    Att jag skulle komma ut på någon som helst bana verkar osannolikt för närvarande. Får nöja mig med att varva Yxan lite när jag åker från Rosenhill.

    SvaraRadera
  11. Du har inte funderat på varför Todd skickade med ett paket NGK Racing fritt. Tror du att det var för att vara snäll eller för att bli av med dem och verka snäll fast egentligen var han elak.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var Buff som sålde. Jag var inte så brydd över tändstiften då heller. Det var väl Buff du köpte racern av oxå?

      Radera