lördag 26 november 2011

Trist historia

Eftersom inget nytt händer så gräver vi vidare i gamla minnen. Min bloggkollega Mats Larsson skickade två bilder till mig från nittiotalet, kolla gärna hans utmärkta http://caferacergaraget.blogspot.com/ och låt er inspireras.
År 2000 var inget bra år gällande racing för mig, köpte en R6 som det skulle köras Supersport med i svenska mästerskapen. Kraschade den på Anderstorp och bröt handen och blev mörbultad rejält. Fick operera kardan då den inte läkte ok, och den har nog aldrig igen blivit riktigt bra. Yamahan blev sedan stulen med buss och all utrustning ett par dagar senare vilket var ett hårt slag för mig, Isuzun kom tillbaka men inte resten. Då jag hade Hondan kvar så körde jag med den i Classic istället, på Våler tejpades vänster handtag upp till läskburksstorlek så att det gick att hålla i med den opererade handen, var i så dålig kondition så jag var helt slut efter ett par varv men kom tvåa eller trea i racen. På Sviesta vann jag men motorn sprängdes som vanligt på söndan. Åkte till Karlskoga då med en otrimmad motor då det behövdes ett fåtal poång för att vinna KM. Under racet lossnade en oljeslang på en norrmans cykel och jag körde omkull i spillet. Kraschade onödigt våldsamt och lyckades mer eller mindre krossa vänster överarm samt bryta nacken på mindre en en sekund. Låg på Södersjukhuset drogad med morfin under flera veckor efter det, rehabiliteringen tog lång tid och jag är enligt slutrapporten 11% invalid fortfarande. Körde aldrig fort igen efter detta, har aldrig hittat flytet och timingen som fanns då men förra året kom lite tillbaks efter många års tragglande och under 2011 började det arta sig. Bilden på hojen är tagen efter kraschen, ser inte så illa ut men den var så krokig så att det mesta fick skrotas. Känns för mig obehaglig att se på denna bild men det är nu länge sedan och dags att släppa det.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Avåkningen på Karlskoga glömmer jag nog aldrig, för vi visste att du skulle krascha och kunde inget göra från läktarplats....

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Så det var så illa efter den kraschen, det var absolut inte meningen att riva upp gamla minnen när jag skickade bilderna.

  SvaraRadera