onsdag 15 februari 2017

Drama i Gisslarbo, vem var offret

I förrgår ca kl 22 00 var det en massa djurskrik i skogen som hördes då hunden rastades snabbt innan läggning. Då öronen funkar sådär just nu just nu hördes det inte så bra men i går morse på morgonen så kunde dramat följas i snön i form av spår och blod.
Min gissning är denna, rovdjur som borde vara en räv enligt spår har tagit ett annat djur vid iskanten på ån där blodspåren börjar, detta djur har gjort mycket motstånd men blivit uppsläpat upp på banvallen, kampen har nog fortsatt vidare då det inte är ett rakt spår och olika mycket blod på olika platser. Offret har släpats vidare sammanlagt 150-200 meter innan det  har öppnats upp och ”rensats” då endast inälvorna fanns kvar, skulle tro att vikten på dessa borde vara ca ett halvt kilo. Bytet har sedan forslats vidare.

Vad var offret, kan en räv ta en bäver exempelvis då det finns såna i ån. Det verkar ha varit ett relativt tungt och stort byte då släpspåren i snön är ca 20 cm breda. Vi har ofta sett räven förövrigt och spåren syns dagligen.

Jag tog lite bilder på morgonen ännu ett dygn senare då frågan gnager i mitt huvud.

Bilden vid vattnet är där det börjar, igår fanns det mer blod just där men iskanten har flyttat på sig

Släpspåret ser ut som om det har släpats en pulka ungefär, bredd 20-25cm med 5 cm breda medar.
Inälvorna var mer igår innan fåglarna var där, de har krympt nu.

4 kommentarer:

 1. Det ser inte ut som rävspår liknar mera lons .
  Runrun

  SvaraRadera
 2. Det är nog inget Lodjur, de har större tassar än så.

  SvaraRadera
 3. Det är spår från bjärven som jag hört spridit sig från naturreservatet Svartlien,inälvorna verkar härröra från en skvader.

  SvaraRadera