måndag 22 maj 2017

Elverket

 I brist på annat att förtälja så tar vi och babblar lite om Hondagrejor. Fick det här elverket av Lasse för kanske 6 år sedan med uppgiften att tanken läckte. Vi plockade isär den och hittade inget men däremot var förgasaren ett svårt fall. Trots idoga försök så är den inte tät, läcker ett par droppar i minuten under gång och boven i dramat är flottörnålssätet som är tillverkat i plast och inte tätar ordentligt mot förgasarhuset. Nålen tätar alltså men inte hjälper det då det flödar omkring hela enheten, om du har en förgasare till en sån här apparat som ligger är vi spekulanter.
Annars gick det utmärkt lät den stå med 750 watts belastning i en och en halv timme utan att mankemang uppstod. Kan vara bra att ha ett funkande elverk för oss som bor på bystan.

8 kommentarer:

 1. Köp ny gasare på eBay. Kostar inte mer än en 100-lapp inklusive frakt

  SvaraRadera
 2. Det ska jag nog göra tids nog, ska bara försöka lista ut vad vi har först.

  SvaraRadera
 3. ? Du har ju en en EM1900X generator och den har en GX140 motor och jag gjorde ett färdigt sökbegrepp/länk till eBay. Go wild and crazy och beställ en förgasare...

  SvaraRadera
 4. Thomas, du kan inte besudla din äkta Hondasnurra med en Chinoas-kopia till förknasare.
  Det går inte. Punkt.

  SvaraRadera
 5. Det finns en originaldel för 92 euro i Holland, om det är så att jag inte klarar av någon droppe eller två i minuten så handlar jag den. Även om jag är snål så finns det principer som får kosta.

  SvaraRadera