fredag 1 mars 2019

Finland tur och retur, returåtervunnet.

Jag har idag bokat färjan till Finland i maj för racing där, skrev ihop ett inlägg om att tävla och ta sig dit för ett par år sedan och återvinner det igen idag. Läs och grunna, ring och boka. Jag gissar att det är siffror som fortfarande är aktuella, resan som pelle och jag ska göra kostade 2400kr med hög skåpbil och hytt ToR.

Här kommer en nybörjarkurs i att ta sig till Finland.
Kan inte säga något om den norra linjerna till Vasa, de är säkert bra men inte varit aktuella för oss. Om du ska åka från södra Sverige så finns det tre alternativ, Viking, Silja eller Finnlines. Förslagsvis åker du med en färja som går på torsdag kväll, då kommer du hinna upp till Jurva men kanske missa en kvarts friträning på fredagsförmiddagen men ändå hinna med de på eftermiddagen. Hem åker du på söndag kväll vilket inte brukar vara något problem att hinna men här spelar det in lite vilket färjebolag som används och vilken klass du kör i.

Bokning, har bokat massor med färjeresor och rådet är att du ringer till bokningen, fråga efter rabatter, ta namn på den du talar med, fråga igen efter rabatter, kolla om de har kundkort typ Viking eller Silja Club, fråga om du kan få ett sånt, fråga igen efter rabatter när du har ett sånt kort.
Att boka på nätet är enligt mig dumt, missar erbjudanden lätt då och resebolagen verkar alltid ha såna som de inte verkar vilja berätta om.



Viking Line
Brukar eller brukade vara billigast, avgår från Södermalm i Stockholm klockan 20.00 och kommer fram till Åbo 07.35.
Pris enligt nätet vet jag inte, lyckades inte komma fram till något, inte heller när resan hem går.

Silja Line
Avgår från Frihamnen i Stockholm 19.30 och kommer fram till Åbo 7.00. Hem till Sverige kl 20.15 - 06.10
Pris enligt nätet för 2 vuxna en 7 meter lång och 2,4 meter hög bil 1568 kr utan rabatter.

Finnlines
Kapellskär 21.45 ankomst Nådendal 7.15
Nådendal 22.45 ankomst Kapellskär 6.15
Kostar mera men har fria måltider både frukost och middag, snabb linje som går sent på kvällen vilket har fördelar då semesterdagar ej behöver offras i samma utsträckning.
För mig kostade det ca 2400kr förra året med 6 meter lång bil samt två vuxna ToR. Bör bokas i tid för att få bra pris.

Vi ses i Finland
Thomas Grandell
Team Nonshine


2 kommentarer:

  1. Online bokning på Viking Line, enligt dina specifikationer: nattbåt åt båda hållen, 7m bil och två pers och hytt blir 1235kr, ifall du som bokar är Viking Club medlem (icke medlem betalar 1730kr för samma resa). Åker du hem först på måndag morgon med dagbåten blir det som medlem totalt 850kr. Icke medlem 1130kr.

    SvaraRadera
  2. Det går att hitta olika, Har du högre bil än ca 2,20 så är det nog till slut Finnlines som vinner, mindre skåpbil under en specifik höjd är de andra billigare.
    Maten ingår på Finnlines men en behöver ju egentligen inte äta så sent som båten går.

    SvaraRadera