söndag 24 mars 2019

The Jaaaag

Vi har nu åkt en lite längre tur med Jaguaren och det var inte oangenämt, tyst, snabbt och effektivt for den fram genom de mellansvenska landskapen. Om det är så här att köra veteranbil så är det helt ok, fick en påse med kassettband idag och då blev det ännu bättre, mr Music med allsköns åttiotalsmusik på, inte alla är bra. Min fru har lagt ut en liten film på sin Facebook där det kan höras och ses.
Om det ska klagas på något är det avsaknaden av riktig växellåda eller i alla fall en högsta växel som inte lägger motorn på 3000 varv i någorlunda normal motorvägsfart. 
Jag har aldrig egentligen velat ha en sån här bil, drömt om en E-typ har väl alla vettiga människor gjort men XJ6 blev jag rekommenderad att testa. Det var en bra rekommendation, vår är den sista årsmodellen, en åttiosexa, men när den kom i slutet av sextiotalet måste det varit en helt fantastisk bil i den dåtida konkurrensen. I mitten av åttiotalet kanske den var lite gammal men den var inte föråldrad, folk köpte dessa bilar och de som gjorde det hade säkert kollat på mersor och bumsar också innan de bestämde sig.

1 kommentar:

  1. Det är ju kul att du skaffat en bil som kan stå framför herrgården utan att skämmas. Nu avvaktar vi bara tweedkavajen.

    SvaraRadera