måndag 16 mars 2020

Automat Husqvarna

 Sålde ikväll den slitna 420 AE som syntes här på Nonshine för ungefär en vecka sen på Tradera för 11500 kr.
Nu har vi plockat ner en till automat som inte bara är i mycket bättre skick utan även speciell, frågan är hur speciell den är. Reggad som en 1983 med en 420 automotor men ramen är enligt nummer en 1983 CR250, alltså en cross. Enligt hur den ser ut är det en 1984 ram och tank. Husqvarnamuseet kan berätta att den såldes först till Karlströms motor i Sala och kanske gjordes det en specialbeställning eller så ville fabriken testa något. I början av 1984 kom den in i registret så min tro är att det är en 1984. 420 automat slutades säljas 1982 men denna är senare, har bland annat den så kallade banankicken och annan sorts splines som kom efter 1982. Toppen på motorn är mindre och passar egentligen inte perfekt med flänsarna och det sas att detta ska vara en 430 motor. Toppen är troligen en moddad 250 topp med mer komp. samlingen som denna har sitt ursprung i har många specialare, han som samlade visste vad han letade efter, denna är special.
Idag så bytte jag bensin, kollade förgasaren men gjorde inget med den, ny soppaslang, fjärde kicken gick den igång på. Lät frisk, gick friskare, denna knarr är ett riktigt vapen i skogen.
I morgon kommer den ut på Tradera, hoppas på mer än 11500kr, den är värd avsevärt mycket mer.

5 kommentarer:

  1. HL500 finns nog till salu i flertal men jag har ingen.
    Borde finnas massor med fler såna idag än de som gjordes på sjuttiotalet.
    Vill du ha en sån så är det bara att bygga, ganska enkelt borde det vara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte ifall du har någon spännande protyp med Husqvarnaram eller värsting "Aberg Yamaha". Med tanke på alla värstingqvarnor du plockar fram från vinden.

      Radera
    2. jag vet var det står e äkta HL, till och med den som Åberg körde på. Fast det gissar jag att många påstår att just deras HL är. Åberg själv har dock sagt att det är så med denna cykel.

      Radera
  2. Husqvarnan i inlägget är såld.

    SvaraRadera