lördag 27 november 2010

Veckans dekal


Jack Findlay, mycket känd okänd racerförare. Hör till en av de där riktigt bra som aldrig tog ett VM, körde 500 cc mest och om inte skrevet vilade på en MV så vann man helt enkelt inte VM under den tiden som Jack körde som mest.

Det finns en hel film som handlar om en säsong med Jack, gick på bio i Sverige men troligen var det inte den som var det årets kassavältare. Ganska trist film med musiken som största genomgående behållning, kommer inte ihåg om det var för att den bra eller om det var för att den var smått komiskt. Även om filmen var en långdragen historia så är den sevärd som tidsdokument.

Det som Findlay troligen är mest känd för idag är nog att han var de första som vann ett 500 GP med en tvåtaktare, eventuellt 1971 men däromkring var det.

Verkade på senare år inom GP-cirkusen som säkerhetsgubbe men gick tyvärr bort för några år sedan. Står staty i sin hemstad i Australien, undrar om Kent Andersson får ett sådant minnesmärke i Göteborg eller Saarinen i Åbo. Vissa länder har mer kultur än andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar