måndag 28 mars 2011

Ungefär 85,96 pannor

Huddinge simhall en måndagskväll i slutet av mars, en naken man kliver upp på vågen, väntar tålmodigt på att mätaren ska stabilisera sig, ett belåtet leende kan synas på mannens läppar, de digitala siffrorna visar 85,96 kg.
Målet med att se 85 pannor har uppnåtts, sedan början av förra månaden har 4 kg tappats. Detta kommer innebära att om man använder alla de gängse räkneformlerna av senaste rön så kommer det ekipage som min figur belastar röra sig framåt snabbare. Hur mycket vets ej exakt men totalvikten minskar med ca 2 procent, om vi för enkelhetens skull säger att hälften av effekten går åt för att klyva luften och den andra hälften går till acceleration. Med den formeln så kommer man komma ca 15 meter längre per minut på Sviesta vilket är 150 meter på ett race. Den största vinsten är dock omkörningar, lättare att komma förbi hårda konkurrenter och svårare att passeras av de samma.
När jag tävlade på riktigt vägde kroppen in på 77-78kg, min startvikt var även ca 90 kg innan nedskalning. Tror inte att samma resultat kommer uppnås i år.

1 kommentar:

  1. [url=http://www.cheapcanadagooseparkas.ca]canada goose kensington parka[/url] The Sano line of walking shoes shows exactly how much care and consideration goes into the company s footwear. [url=http://www.busesbitermi.com]cheap beats by dre[/url] Raseph
    [url=http://www.christianlouboutindiscountsale.co.uk]christian louboutin shoe sale[/url] [url=http://www.ogrelarp.com]Canada Goose[/url] Bhjmgx [url=http://www.pandorajewelryukonsale.co.uk]cheap pandora[/url]

    SvaraRadera