torsdag 3 mars 2011

Z1300


Har inget vettigt att berätta då ingenting av värde görs som rör racingverksamheten. På bilden så porträtteras en av de maffigaste hojarna som har byggts i större upplaga. Kultförklarad och ej glömd av de som sett eller hört en gå. Honda byggde även de en sexa som heter CBX 1000 men i jämförelse med en Z1300 så är den nästan att betrakta som en påhängsmotor. Knarren på bilden är till salu, vi har haft den länge och nu ska den bort, troligen far den till Finland snart då Artos framförningar av dessa småhojar fortfarande är i gott minne där. Även här förövrigt, historierna om denna något motorcykelframförningsöverbegåvade herre är många och troligtvis sanna. Karln ska visst inneha ett backhoppsrekord i Finland, satt på en cross och inte skidor eller trettonhundra, den vet jag ej om den är sann hela vägen men min förvåning skulle ej vara stor om så är fallet.

2 kommentarer:

 1. Några av hans signaturstunts: http://www.youtube.com/watch?v=x3FOOAMqMvM

  Har personligen sett "dårens" träskoåkning på en bakgata, med bilar parkerade på båda sidorna (smalt). Även på strippen, åkande baklänges på hyffsad tid, i shorts med gipsat ben upp till höften...

  Gissar att en del rykten är skrönor, men inte allt.

  SvaraRadera
 2. Har jobbarkompis som körde z1300 i många år även på bana på 80-talet. En rolig historia var när gsxr 750 kom -85 och det skulle vara ett rödljusrejs. Min kompis skrattade åt den lilla Suzukin. Blev väldigt snopen när den försvann i fjärran!

  Vad Arto beträffar så kommer jag ihåg en bild ur Bike med en Arto endast iförd badbyxor och jympaskor på bakhjulet på en V-max!

  SvaraRadera