tisdag 17 maj 2011

Bänkarbete

Har denna kväll kört min knarr i bänk. Egentligen skulle jag kunna vara hemlig med resultatet men det är knappast någon nytta med att ha en blogg om man ska vara tyst och inbunden.
När Tommy på Effektbolaget började så visade dynamometern strax över 47 hästar på det bakre hjulet. Efter diverse bestyckande så uppmättes 51 stycken ystra pållar. Började sedan med tändningen för och lyckades sänka effekten lite, då vi är både smarta och erfarna så förstod vi att det vridits åt fel håll. Kvickt snurrades tändningen åt andra hållet men det resultatet fick vi aldrig se. Batteriet som ska starta cykeln sa god natt och tackade för sig och lämnade oss snopna kvar.
Angående hästantal så är min gissning att någon pålle till skulle kunna ha hittats med tändinställning men kvällen var ändå lyckad.
Hondan har nu ca åtta procent mer effekt än den den kunde uppbringa denna eftermiddag. Det ihop med viktminskning på förare och hoj med 11-13 kg kommer ge ett helt annat driv på rakorna och ut ur böjarna. För övrigt visade det sig att med den drevning som är på just nu så gör den 85 blås på ettan och 180 på femman. Hög etta låg femma med små steg emellan är värt ganska mycket med i effektbranchen.

Måste tacka Klas som var med som tändningstekniker och framförallt Tommy som snabbt kunde översätta sina siffror till praktik som gav riktiga resultat. Ett proffs med bra attityd och kunskaper inom sitt område som kan rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar