måndag 23 maj 2011

Jurva Fredag

Efter en natt i en bokstavligen fängelseliknande hytt på Viking Line så for vi genom Finlands enahanda landskap för att ett par timmar senare anlända till Botnia Ring.
Började med att träna på Suzukin som gick som förra året vilket var föga förvånande då inget har gjorts med den sedan Karlskoga förutom att primärdrevsmuttern har skruvats dit igen. Cykeln var fel drevad för banan och då jag inte bara är dryg utan även slarvig så fanns just den lådan med kugg hemma i Huddinge på en bänk. Normalt brukar det krylla av T20isar men här fanns endast en till och den for med annan dimension på kedjan.
Nästa på tur var Hondan som gick riktigt bra, efter en stund blev inte bara däcken varma utan även kusken. Snabbt avverkades både varv och konkurrenter innan mitt bakhjul behagade totalsläppa in i en höger. Och där gled Grandell fram på rumpan och oroade sig för att börja snurra då just den manövern i vurpning brukar bli en våldsam historia. Tyckte att det var en bra tanke att lägga ut händerna för att stabilisera färden vilket gjordes. Om det var smart vet man inte, jag stannade fint utan att slå mig det minsta men vänster handflatas skinnarea minskade med en femtedel.

Tallis MK2
Omplåstring skedde vid närmaste ambulans innan Supermonon raskt startades upp och nästa träning vidtog. Körde inge vidare då den var extremt obekväm och avsaknaden av styrdämpare var av svårartad karaktär. Knarren lättar på framhjulet ut ur svängarna och eder kåsör tyckte det var otäckt då det landar, hjul och mc är inte alltid på väg åt samma håll, detta ger spännade effekter som ej uppskattas av en sansad medelålders man i sina bästa år.
Kvällen ägnades åt att ljuga om det mesta, plocka ihop Hondan som fick lite stryk i vurpan. Anledningen till kastningen var olja på banan, blev sanerat till träningen efter. Tredje vurpan på rad nu som sker pga andras spill.
Tallishojen sågades raskt sadeln ner på så att det gick att sitta kvar utan fästvalla.
Lördagen berättar jag om en annan dag, det blir en roligare historia.

En annan rolig historia är att en tjugonde följare dykt, barnsligt glad blir er bloggare för varje ny intressent-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar