tisdag 2 juni 2015

Förhållanden


 Är svåra saker. Se bara på förhållanden mellan män och kvinnor.. Ett annat förhållande som är lite knepigt är det mellan bensin och luft i en förbränningsmotor av Otto modell, nånstans kring fjorton gånger så mycket luft som bensin, räknat i viktenheter, ger en anständig bränsleblandning för att puffran ska puffra igång. Om maskineriet verkar få en för mager blandning (vill ha choken länge, varvar på men bara när det går "på lätten", blir onödigt varmt mm) så kan det alltså vara för lite bensin ELLER för mycket luft i blandningen, beroende på hur man föredrar att se på saker och ting. För mycket luft ansåg förre ägaren och vidtog därtill anpassade åtgärder.
 Sätermannen beskylls ibland för att ha ett bakvänt tankesätt, den egenskapen gjorde jag till min fördel i det här fallet: Bör vara alldeles tillräckligt lite luft, fler varv eltape är antagligen inte lösningen... Kan det kanske istället vara för lite bensin? Efter att pillat loss siliconpackningssmeten som täppte huvudmunstycket hördes ett annat ljud ur skällan.
 Ödmjukt

1 kommentar:

  1. Tjaaa... Silicon kan man vara bra til flera saker, dock inte att täta munstycken med. Tänk också på att eltejp är dyrt, för samma pris som en rulle kan man köpa en hel liter bensin.

    SvaraRadera