lördag 27 juni 2015

Ledig lördag

 
 Har idag plockat isär en CB900 motor med vinkelslip, till och med två då den stora flexen fick letas upp för att kirra vevaxeln.
 Bakgrunden är att just denna motor såldes för ett par månader sen av oss men hade olägenheten att kasta ut en stake och då vi lämnar garanti så fick den återköpas. Redan innan den såldes så försökte jag få loss rotorn som är en dyrbar bit på en Honda av detta slag men gav upp, går även ofta sönder så också eftertraktad. Nu kom alltså puffran tillbaka och med vetskapen om att rotorn inte skulle lossna lättvindigt togs beslutet att det bästa nog var att kapa axeln och svarva bort vevaxeländen. Detta skulle nog ha gjorts en vinterdag men nu dök en kund upp med en beställning, alltså skulle det ske innan måndag kl 14.00 då posten avslutas.
 Det var inte så enkelt att få loss axeln med rotorn på plats, fick kapa upp motorblocket i ett flertal bitar innan botten lossnade, det hjälpte halvvägs men axeln kom ej ur. Det var då stora kapmaskinen kom fram.
Tanken med svarven var god men övergavs, hittade en press i verktygslådan
 Efter en stund var trycket upp i 6 ton, allts ungefär tyngden av fyra normalstora bilar, eller nästan 50 stycken Grandeller, 12 hästar, 600 10-kilos gäddor eller varför inte ett par blåvalspenisar.
 Vid åtta ton blir det lite nervigt, vi lite över nio tusen kilo släppte det med en smäll.
 Voila, en hel rotor.
Om det var värt jobbet kontra inkomsten, knappast troligt men motorn skulle isär i vilket fall.

Sen började jag med detta
 Gaffeln satt på en Virago som var lastad i bilen, in hade den kommit med truck men ut skulle den rullas, svårt när framhjulet har gift in sig med motorn.
 Plockade bort framändan inne i bilen och hämtade en annan framända som raskt monterades dit.
Utrullad och rullbar.
Om det var värt det, svar ja, ingen vill ha en Virago i skåpet allt för länge och med tanke på att samma utrymme skulle fyllas med marknadsgrejor så var det ett måste.
Lastade inför morgondagen innan det var kväll, hoppas vi ses i Sura.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar