söndag 14 juni 2015

Rapport från Norge

 På Vålerbanan i Norge som inte alls är en bana som jag tycker om gick det bra i helgen, förra helgen körde vi  i Finland på en bana som jag däremot gillar skarpt gick det å andra sidan helt kasst.
 I tvåfemtio var motståndet skralt och jag vann både lördagen och dagen med småHondan, körde två-tre snabba varv varje race innan en lagom trivselfart avslutade racen i en lagom ledning. racen kördes ihop med 175cc och 50cc samt förkrigsklassen, det var alltså fyra som vann i varje race, kändes som om vi inte var många fler än så.
Stämde på lördagen
I Forgotten Era var det värre med konkurrensen, hade tredje tid på tidsträningen och var inte alls säker på att ens klara pallen då Norske Jarl på fjärde låg tätt efter. Våler är som sagt inte en favvis bland banor och jag hade blivit omkörd på träningen av Jarl som hade bra mycket bättre fart än eder bloggare.
När starten gick var jag två in i första böj efter en väldigt ryckig start, klippte ettan Tin på Guzzin på första kortrakan sen borrades huvet ner under kåpglaset och farten skruvades upp på mitt max. Hörde hur de mullrade bakom mig i stort sett hela racet men hade lagt upp taktiken att köra så hårt som det gick och låta de andra göra misstagen. Nu gjorde inte norsken Tin några större misstag tror jag men inte jag heller förutom att ettan las i istället för trean en gång och när den svartrutiga viftades med var det jag som fick se den en halv sekund för tvåan. Detta var nog den skönaste vinsten på Pecketten någonsin, brukar oftast tro att vinsten kommer bli min på den knarren men inte denna gången.
Idag så koms det tvåa efter Jarl, hans fart var det inget fel på, inte min heller men tvåa var ok för denna gången.
Bra helg, skapligt väder, familjen tittade på och deltog, tre vinster av fyra möjliga, leder båda serierna nu tror jag.

2 kommentarer:

  1. Ibland så bara händer det , att det mesta stämmer . Grattis till fint genomfört race och vinster.
    Runrun.

    SvaraRadera
  2. Ser att du har två godingar till hjälpryttare gömda bakom plexiglasen. Är det enligt reglementet eller skall det räknas som lite fusk.
    Runrun .

    SvaraRadera