söndag 28 juni 2015

Surahammar

 Ekonomisk katastrof var det att åka till Sura och nasa delar. Alldeles för fint väder, alla gick bara runt och mös på årets andra frostfria dag utan att handla. Själv gjorde jag just det, ska vilket år som helst bygga en förkrigare och då Rudgar har så krångliga lådor har Moraklockan lockat av olika anledningar, hittade nästan en slik idag som köptes utan större tanke på pris eller skick. Man ångrar som bekant det som inte handlas och inte tvärtom. Nortons växellåda som fanns ca 1946 till 1950 passar finfint in på en knarr i förkrigsklassen. Efter handeln kunde jag notera att den varken gick runt eller var hel i huset.
 Även en tank hittades till samma tilltänkta knarr, känns bekant men en kan undra vad det är egentligen, kanske något tyskt.
Flickorna som var med sålde nästan för mer än vad deras far gjorde och på vägen hem gjordes stopp i Lisjö och vid Lisjön för doppning.
 Vid Lisjöns strand hittades en sån där grej som gör att jag verkligen kan förakta vissa hundägare, de plockar upp skiten efter sina jyckar då någon ser men slänger sen påsen när de blir utan synhåll. När vi bodde i Vidja så städades vägen av oss bofasta i området och det finns en brukshundsklubb på den sträckan, mellan den och Ågesta var det fullt med hundbajspåsar i dikena, alltså fullt, inte en eller två, hundratals. Jag och Franke plockade upp dem så vi vet, Franke tröttnade på detta otyg ett par år senare och gjorde ett besök på nämnda klubb varvid alla förnekade allt och kallade honom en lögnare men konstigt nog minskade antalet hundskitspåsar rejält efter det. Tycker förövrigt att alla som kastar sin skit där den inte ska vara är människor som förtjänar mitt förakt, ditt med hoppas jag.

2 kommentarer:

  1. Tanken är till en -28 -29 Rudge, det borde du ju veta eller hur .
    Runrun

    SvaraRadera
  2. Tyckte det var något bekant med den, Mats som sålde hade ingen aning.

    SvaraRadera