onsdag 6 mars 2019

Vill ha ny lur

Eftersom jag byta till mig en telefon av rätt sort mot lite tändstift för fyra år sedan så försöker jag igen med samma inlägg. Nokiorna är inte så bra som alla tror, de slits ut i laddkontakten. Har du en slik lur som denna i en låda så hör av dig, obs att endast 3720 är av intresse inte andra modeller. Detta inlägg är från januari 2016 men samma sak gäller fortfarande förutom att jag inte testat någon TV-Telefon igen.
Önskas
Fick ärva min äldsta dotters TV-telefon då hon fick en ny i julklapp, min gamla Nokia från 2009 funkade bra men det började bli minst sagt svårt att få in laddström i den då kontakten var utsliten efter tusentals laddningar. Har nu testat den där Äpplegrejen och finner den lika fånig som jag trodde att den skulle vara och fattar inte grejen. En telefon pratar man i och jag som inte en skickar SMS tycker att det är bra så och vill nu ha en Nokia 3720 igen men till min stora fasa har inte ens Oscarssons en slik på hyllan. Då jag inte bara är dryg utan även snål så tänktes det så att någon av de få som läser denna blogg kanske har en sån lur på sin hylla och kan sälja den för en lämplig penning. Vill alltså ha en 3720 och ingen annan modell, har testat andra men just denna är den som håller för en oförsiktig typ som mig. Rädda mig, gör mig glad, var ej blyg.
Det enda nöje som jag haft av den så kallade smarttelefonen är att spela Alfapet eller Wordfeud som det heter med min fru fast det är lite otäckt, tycker inte om att förlora så vi slutade med ofoget men hon vill gärna fortsätta och vem är jag att neka men hustru något som helst tillfredsställande, rädda mig.

8 kommentarer:

  1. Någon av er som läser måste väl ha en sån liggandes

    SvaraRadera
  2. Det här är precis det du säger att du inte vill ha. Men om du inte får tag i en 3720...

    http://www.doro.se/om-doro/about-doro

    SvaraRadera
  3. Jag köpte faktiskt en DORO pensionärstelefon innan Nokian, mest bara för att den var så snygg och även att den innehöll de primära funktionerna. En månad senare plockade jag den tredje på garantin då de ej fungerade i min värld, sålde den sista oanvänd på Tradera.
    Samma historia har upprepats med andra telefoner, därför vill jag ha en 3720, 6 år har den hållit ihop.

    SvaraRadera
  4. Tjenixen Thomas. Smartphones är roligare, men ömtåligare. Här borde du kunna få tag på en flång ny: https://www.kultmobil.se/kategori/nokia/

    SvaraRadera
  5. Ovanstående tips verka gälla fortfarande https://www.kultmobil.se/?s=nokia+3720&post_type=product

    Annars kanske du känner någon som kan öppna din telefon och löda in en ny laddkontakt. Borde vara rätt enkelt åtgärd ifall det bara är kontakten som fallerat.

    Och jag kollade på jobbet. Hitintills har jag hittat 6st olika gamla Nokia-telefonmodeller. Ingen av din modell men alla visar upp sin gamla Nokia och säger att "det här är den bästa telefon jag någonsin haft".

    SvaraRadera
  6. Jag har en ligger, vet inte varför jag bytte, den verkar i alla ha liv i sig

    SvaraRadera
  7. Maja-Lena, om inte min mor var så prima så skulle jag byta ut henne mot dig.

    SvaraRadera
  8. Finns ju en hel drös av dom på ebay. Bara att klicka hem

    Niklas

    SvaraRadera