söndag 18 september 2016

Aldrig sälja något

Jag säljer en massa bra och ha delar, mestadels tack vare att det är familjens levebröd men även privat så är det rotation på bra och ha grejorna. Många av mina vänner och bekanta säljer i stort sett inget. Sätermannen lär exempelvis ut devisen sälj inget men verkar inte leva som han lär, har läst på någon obskyr blogg på webbens baksida att både det ena och andra avyttras. Andra goda vänner behåller allt och köper det mesta som är intressant.
Hursomhelst, brukar säga att om en spar på 100 grunkor kommer ett fåtal av dessa behövas någonsin och om det är så så vet en inte ens om att de finns i ens ägo eller så hittas de inte. Köpte ett hus en gång på rot och i det bystfulla garaget fanns det säkert 8 st halvfulla spolarvätskedunkar eller tre färgburkar med samma innehåll och så vidare, där hade det sparats men inte hittats.
Menar att det är bättre att sälja och sen köpa när det behövs. Idag blev det dock ett mothugg, skulle starta min nyinköpta Autoped men brytarna hade fastnat och det krävdes våld för att få bort dessa, har just sålt både en komplett motor och ett fungerande tändsystem på en marknad, det var dumt, hur ska det hittas nya brytare till denna moppe.
 Saknar även det som ska sitta mellan luftburk och förgasare.
Notera kjolskydd och kromat stag, lyx i överflöd. Enligt ramnummer är detta en femtiosexa, det var nog en ganska uråldrig konstruktion redan då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar