söndag 4 september 2016

S.J.A


 När Skrotbaronen kommer hem från Falumarknaden med än mer skrot är det Sätermannen som kommer hem med FYNDET! En Sven J Andersson schascykel från Hedemora. Till ett pris som bara skulle göra er avundsjuka.
 "En historisk transportlösning med lokal anknytning och stor potential" Ungefär så presenterade vännen Holmström cykeln för Hundförerskan när vi hemkom från marknaden. Nu hade det inte alls behövts, hon är en vis kvinna som såväl låter sin man leka med det som gör honom lycklig, som förstår att uppskatta en bra pryl när hon ser en.  "Jisses vilken fin en! Vad kul!
 När cykeln byggdes, visst tyder på riktigt tidigt, annat på senare. Om den verkligen byggts i Hedemora, eller är en "no brand" från någon av de stora som "Badgeenginerats" i den gamla motorstaden (troligen inte, den är nog äldre än det påfundet). Vem denne Sven J var och när/med vad hans verkstad för övrigt var verksam är sådant det nu skall forskas i.
 En höjdare i sammanhanget är att Sätermannens kanske bäste vän, cykel samlaren och cykelhandlaren Andersson från Hedemora inte har någon Andersson från Hedemora. Tihi.


 Ödmjukt


6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Kommer väl ihåg cykelverkstaden efter Gussarvsgatan, vet ej om det var originalet som jobbade där.
  En förnämlig verkstad som höll Hedemoraborna med tryckluft genom en slang ur väggen, dit åkte alla och pumpade hojen.

  SvaraRadera
 3. Verkstan kallades allmänt för SVÄNJIIS.

  SvaraRadera
 4. Såväl säljaren som köparen satt bredvid varandra i Isgaraget idag men ingen av dem verkade känna igen varandra. Konstiga människor dom här som handlar med gamla 2-hjulingar, man tycks bara ha ögonen på objektet.

  SvaraRadera
 5. Konstigt vore det ju ifall dom bara hade ögonen på varandra.

  SvaraRadera
 6. Tyckte karln såg förbaskat bekant ut! Nu vet jag var jag nyss träffat honom!

  SvaraRadera