fredag 9 september 2016

Veckans Brallisar

Den första skiva jag köpte var Joan Jett and the Blackhearts, I love rockn´roll. Nu i den tiden vi lever i så har det återigen börjat lyssnas på samma skiva då en riktig skivspelare levererades av Lasse och min bästa mamma hittade ungdomens skivback.
Av de skivor som vi har är just förstlingen den som lyssnats mest på, har kollat vad Joan höll på med efter det och kan nöjt se att det verkar vara så att stilen har hållts både på musiken och Jett själv, snygg då och snygg fortfarande. Har letat lite efter senare LP med henne men inte hittat, om du har eller hittar i en back någonstans kom ihåg mig då, är spekulant.
Det som är skönt med skiva är att låtarna är så bra, som barn tyckte jag mest om titelspåret men som vuxen är nog det den som uppskattas minst. Albumet ger känslan av att de hade bokat en studio och tiden var knapp, de spelade en bit och om de tyckte den var ok så tog de nästa på listan, det är inte överproducerat och perfekt.
Bilden visar gruppen the Runaways som gjorde Joan Jett känd, tror dock inte att hon sjöng i den orkestern men vad vet en annan. Lita Ford hette en av de andra brallisarna som satsade på en solokarriär men det var  nog mest i OKEJ som man kunde läsa om henne, hördes gjorde hon aldrig i Finspång hursomhelst.
Den andra skivan som köptes var Culture Club, den har lyssnats på en halv gång nu och knappt mer då den var ny, den tredje blev Creatures of the night med Kiss, sen visstes det vilken väg det skulle vandras.

2 kommentarer:

  1. Du är så ung :) När grogg växte upp var det glamrock och utsvängda jeans, platådojjor och andra pinsamheter. Då var det Suzi Quatro som prydde väggarna på pojkrummet. Sen var det ju Slade och Sweet. En som gillades men som inte är PK längre var Gary Glitter.

    SvaraRadera
  2. Hmmm..Runaways, Queens of noice. Håller än idag. Satt mer än en poster med dom på väggen i pojkrummet, och var mer än nådigt betuttad i Basisten Vicki Blue.

    SvaraRadera