söndag 10 september 2017

Schnitzlad bana


Två gamla, och ett par nya, vänner bjöd in till Mysenduro på Söndagsförmiddagen. Mysenduron går till så att ett gäng glada gamänger samlas vid randen av en grusgrop för att lasta av sina cyklar och svida om för lek. Sedan går turen i en terräng som skulle lämna "riktiga" enduroförare frågande: - Är detta en transportsträcka? - Är detta ett skämt?
 Efter en lagom liten sträcka stannar man för att samla ihop gänget och krafterna. Sedan upprepas proceduren, efter ca fem cykler tar man ett riktigt raststopp med vatten och rökpaus.
 Två pauser senare befinner man sig vid Tärnsjö Truckstopp där man beställer schnitzel med pommes plus läskeblask. För endast en femma påslag låter de glada flickorna bakom kassan dig få såväl kaffe som påtår efter måltiden. Därefter kontrolleras bränslemängden samt justeras fjädringen för den nya matchvikten och så startar resan hemåt.
 Tillbakasvängen går till på ungefär det samma viset, med den skillnaden att en längre ligga på rygg i lingon och blåbärsriset i den soliga skogsgläntan och njuta av tillvaron paus läggs in i körschemat.

 Ödmjukt

1 kommentar: