söndag 21 januari 2018

Djävulens påfund

 Är inte alls religiös men det verkar ändå som att det finns gott och ont i världen. Om en vore just troende så skulle i alla fall jag veta vem som hittade på insexskruvarna, ledtråd, det är inte den som anses vara till gagn för mänskligheten.
 Någon smarting hade bytt ut skruvarna till avgasrören på Suzukin som syns på bilderna. Ingen av de 8 st som det sitter med i toppen lossade trots bra verktyg, allt blev runt. Svetsen kunde snabbt glömmas så fram med ett packe borr och en stor säck med svordomar och försök stå ut. 45 minuter i ca 6-7 minusgrader senare var de borta, skallarna alltså. Flänsarna verkar ha ingått giftermål med resten av bulten.
Imorgon så kommer huvudnyckeln fram och då menar vi inte kapsylöppnaren. Även en ny säck med ännu bättre svärord ska letas upp.
Har förövrigt fått betalt för systemet och hoppas att jag inte ska behöva kapa bort motorn från krökarna, det vore en ny variant.

2 kommentarer:

  1. Tjenixen. Aldrig kul med skruvar i närheten av avgasportar. Prova att värma på flänsarna med gassvetsen.

    SvaraRadera
  2. Insex är orginal avgasbultar på Suzuki? Åtminstone på GS500E, så jag gissar att det är samma på många andra av deras modeller...

    SvaraRadera