lördag 31 mars 2018

Guldfynd

 Har länge sökt tillfälle att få ihop hämtning av en GSX750ES uppe i utkanten av Smedjebacken, närmare bestämt Mistlursviken. Ägaren hade lämnat in och barnen/arvingarna ville slippa betala registerhållningsavgiften vilket de redan gjort under flera år. En Suzuki som denna är inget som det  körs över tio mil för att hämta men då det nu dök upp ett annat ärende i trakterna som innebar att det endast blev en omväg på mindre än två mil lyftes luren och tid bokades.
Suzukin var som den var men då jag alltid frågar efter om det finns några fler motorcyklar gjordes även detta idag. Nej sa de men det fanns lite delar och ett par motorer i en skrubb bakom gillesstugan som de trodde fanns kvar. Blev som alltid intresserad och hade faktiskt svårt att dölja min upphetsning när lyset tändes, om arvingarna varit bara lite uppmärksamma hade de nog noterat mitt andningsuppehåll samt hört pulsen slå i 180 bpm.
Frågade lite försiktigt om de ville sälja men de ville de inte alls, de tyckte att det räckte med att jag tog bort dem så de slapp av med problemet.
Trist nog hade de vad det verkar varit på tippen bara för någon vecka sedan och slängt en massa motorcykeldelar, vill inte ens tänka på vad som försvann där för jag hittade inget mer trots ihärdiga försök. Ska ringa återvinningscentralen i Aprilboda på tisdag och med lite tur så finns det kvar något, då ska det luras av dem grejor.
Även om 7R motorn var helt tom vilket den är så skulle jag kört 100 mil eller 200 mil för den bara så ni vet, och den andra hade varit värd samma resa ännu en gång.

2 kommentarer: