tisdag 17 april 2018

Bra så

Har nu testat cykeln på Sviesta och det gick över förväntan, ljuddämparen gick sönder och laddning kommer nog bli ett måste är lärdomen.
Annars så var det kassa bromsar, halvtrött motor på mellanregistret och bra chassie.
1,03,07 blev bästa tiden på varvet, det är inte helt uselt och 1,01 kommer nog vara möjligt. Snabbare än den överlag vinnande Pecketten.

Om någon vet detta så svara gärna, fakta önskas inte spekulation. Hur mycket effekt drar ett Dyna tändsystem till en fyrcylindrig motor.

8 kommentarer:

 1. Hur långt är ett snöre? Det beror väl mest på vad du har för tändspolar. Är det ställbar dwell-tid? Det går väl att mäta förbrukningen.

  SvaraRadera
 2. Det var just ett sånt här svar som inte önskades.
  Cykeln ska vara helt klar om två veckor och avancerade och vaga strömmätningar på hur många ampere som far genom sladdarna vid 9000 varv kommer inte göras under den tiden.

  SvaraRadera
 3. Ska försöka undvika att kommentera i framtiden, men i detta fall:

  Du ville inte att någon skulle gissa, men du ger inga bakgrundsfakta. Ifall du inte skolkade bort alla lektioner där man lärde ut elementär ellära så inser du att det borde blir en skillnad i strämförbrukning mellan 3 och 5 ohms tändspolar (samt kvalitet) och hur länge du laddar dom varje gång.

  Sista alternativet jag gav (det enklaste, utan spekulationer alls) var att du själv mäter förbrukningen. Antingen med amperermätare i serie med batteriet eller med en tångamperemätare (enklast). Sedan tokvarvar du och ser hur mycket kräm det, förövrigt ospecificerade Dyna-systemet (S, 2000 eller vad?), kräver. Sedan kan du kanske räkna ut hur stort batteri du behöver.

  Kan du inte avvara 15min till den mätningen under två veckor så har du nog större problem att hålla tidplan.

  Övrigt: Har du laddat med batteriet inkopplat till tändsystemet? Undrar bara ifall Dyna-systemet skickar ut tändpulser när laddaren pulsar till batteriet.

  SvaraRadera
 4. Frågan var om någon vet vad som gäller, vad drar ett Dyna system. Svaret du skickade innehöll endast frågor. Exempelvis hur långt är ett snöre.

  Sen är det svårt att mäta strömförbrukning innan jag fått tändsystemet.

  Sen att min elementära ellära inte är mer än att jag med lite tur kan förstå att rött är plus en sak jag kan stå för, inga problem.

  Du känner ju mig, jag är en praktisk man, inte teoretiker som du.

  SvaraRadera
 5. Inom den branch jag jobbar finns en slogan: "Att mäta är att veta"

  Vad har du beställt för komponenter då? Dynatech borde ju kunna svara på din fråga.

  SvaraRadera
 6. Dyna 2000, jag har inte fått svar på frågan som har ställts till dem ännu, frågan ställdes för ett par veckor sedan.

  SvaraRadera
 7. Kan ta med en tångamperemätare det var den vi prata om mvh lasse

  SvaraRadera
 8. Gör det Lasse så kan vi se vad det är för något. har nu fått svar på frågan fast då med Sachse system, det svaret har jag fått från två håll till och med, det blev förstås olika svar.

  SvaraRadera