onsdag 27 november 2019

AB Mc Trim

 Nytt och nött
Undrar om det var en skotte som ägde denna firma, om Leffe var kvar i livet skulle jag kunnat fråga honom. Han jobbade där tror jag eller om det var på Combi hos Hildor, fast skyltarna kommer nog från Leif så det var nog där.

14 kommentarer:

  1. Hej! Var det inte Hans Radefalk som hade Mc-Trim? Han sålde bl a Velocette. Det sägs att han fick underbenet avslaget när han skulle kicka igång en Thruxton 500. Radefalk var kompis till Sven-Bertil Taube som också var en mc-vän. Körde lite lopp på Skarpnäck. Lite om lite, Ha de / Hasse

    SvaraRadera
  2. jag vet inte, jag hoppades mer att han skulle heta Connor McTrim eller något, det vore ett fränt namn.

    SvaraRadera
  3. Sven-Bertil körde väl på Skarpnäck pga Hasses ben var av. Annars sålde han sportbilar med Harald Kronegård någonstans vid Norra station(sthlm)om jag inte minns fel. Angående McTrim kanske AVA Räven eller Wheelerdealer Kjelle vet mer.
    GS Räven

    SvaraRadera
  4. Fanns inte en kille Stickan Ericsson som figurerade ihop med McTrim???

    Med vänlig hälsning
    En skäggig gubbe

    SvaraRadera
  5. Någon hette Stig Ericson, med c eller k.

    Hittades inte speciellt mycket relaterat till den firman men sortimentet var tydligenvarit brett.

    https://www.husqvarna-motorcycles.com/en/history/good-old-times/dye/

    http://www.vattenjet.se/Broschyrer.htm

    https://digitaltmuseum.se/021026305397/moped-batteridriven

    Micke Werkel som kännde sig blåst av MC Trim, sidan 24

    Även under http://werkelin.se/mina_motorcyklar/

    SvaraRadera
  6. MC Trim ägdes av Stig "Stickan" Ericson, det låg på Östermalmsgatan hörnet Sturegatan, Stig Bodde precis runt hörnet på Sturegatan 19, inget ont om honom men han var väldigt kär i att frottera sig med kändisar och vara med i skvallerpress, stora idolerna som köpt mc av honom var Sven-Bertil, Jerry Willams Anders Michanek, det fanns ingen gladare eller lyckligare än Stig på sommarhalvåret då han sålde bra, fanns heller ingen deppigare än han på vintern, då var allt skit.
    Han var gift med Elvy, hårfrisörska hade två barn, ägde även Strindbergsgården i Sandhamn .
    På somrarna där bedrev paret parallellt med MC Trim, lite café korvgrill och frisör.
    Tyvärr beslutade Stig att ta sig av daga 1993, vet att hans fru och barn driver det idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stämmer perfekt han hade även sin kompis Oskarsson som säljare jag köpte min HONDA Z 50 1974 och då jobbade även Håkan som senare blev Polis och tillhörde Basebollsligan grabbarna som städade rent så vanliga kunde vara ute nattetid. Ericson hade även båtuthyrningen vid Djurgårdsbron och hyrde även ut moppar och cyklar. Och sålde även Trollhätteglass mm.

      Radera
  7. Vi kom över ett allster i form av en Suzuki GSX250 2020. Blev en kabelbrand vid köpet så den blev rätt billig men nu snurrar den på norra Öland i alla fall.

    SvaraRadera
  8. Köpte min xs2 Yamaha 650 där 1973 kostade 7900 . En av mina lyckligaste dagar. Hasse

    SvaraRadera
  9. Min far Stig Ericson var grundaren och den ende ägaren utav M.C. Trim A.B. Han var Verkställande direktör, V.D. Han hade flera dotterbolag i Aktiebolaget M.C. Trim. Han hade motorcykel verksamhet i bland annat i platser som i USA. Daytona i Florida och i San Diego i Kalifornien. Han hade M.C.Trim motorcykel och båtförsäljning på Kajplats 25 på Strandvägen i Stockholm. Han var ägare och källarmästare på Strindbergsgården på den exklusiva orten och ön Sandhamn från och med 1973. Idag är den i familjens ägo och den bedrivs som servering. Strindbergsgården har varit med i flera positiva media sammanhang. Expressen. Svensk Damtidning, SVT 1s program "God kväll". Direktsändning ifrån midsommarafton för TV-4 år 1996. TV-3 serien "Sandhamn". Mat-Tinas Program "New Scandinavian Cooking" som sändes i TV i så gott som alla världens länder med mera. Strindbergsgården har haft flera populära offentliga person som gäster genom åren ända sedan Kung Gustav den V med familj var där år 1943. Likaså skådespelarare ifrån Hollywood t. ex. Sylvester Stallone, musiker som familjen Taube och Mick Jagger i The Rolling Stones med flera. Strindbergs gården har fått uppskattning utav många som har skrivit i gästböckerna i från 1940-talet och fram tills idag. Skidåkaren Ingemar Stenmark skrev " Tack för god mat" . Med mera. Fastigheten och företaget kommer inte att säljas utan gå i arv. Varumärket MC Trim ägs av mig och min bror Andreas som har företag i Oakland Bay area i Norra Kalifornien och är Motorcykel expert. Varumärket Café Strindbergsgården-Sandhamn ägs av mig och Stig Ericsons änka Elvi Ade-Ericson. All form av degradering av dessa varumärken och firma namn kommer att gå vidare till rättsliga åtgärder. Stig "Stikkan" Ericson åkte år 1985 motorcykel jorden runt och blev Guiness rekord bok representant för Sverige år 1988. År 1989 gav han ut sina memoarer som i huvudsak handlade om denna reseberättelse. "Motorcykel jorden runt"- Stig Ericson. Jag har upphovsrätten till detta litterära verk. I skrivandets stund håller denna bok på att göras om till E-Bok och översättas till flera utländska språk. En misskreditering utav min fars liv kommer att leda till rättssak. Varumärket Stig "Stikkan" Ericson och MC Trim är varumärkets skyddat. Stig var en hedersman, en seriös affärsman med flera tackbrev ifrån De kungliga hovstaterna i Sverige med flera. Stig "Stikkan" Ericson har aldrig varit i samröre med oseriösa personer och har aldrig heller begått något brott under sin levnads tid mellan åren 1928 t. om. det året han avled år 1993. Jag för vidare MC-Trim och författaren Stig "Stikkan" Eriksson arvet. Hjärtliga hälsningar! Sonen ekonomen och entreprenören Adam Ade-Ericson.

    SvaraRadera
  10. Stig " Stikkan" Ericson tävlade i motorcross och i speedway klubben Getingarna och vann många titlar. Han var god vän med bland annat " Varg-Olle"Nygren, Jerry Wiliams och Anders Michanek med flera. Han umgicks och fotograferades med populära kändisar av den anledningen att de delade hans MC-intresse enligt journalister. Den 6 november år 1985 förverkligade han sin barndomsdröm att med hjälp av Motorcykel, modell en två cylindrig Honda XLV 750 med twin-motor ta sig runt jorden. Skrev en bok. Syftet med denna resa var även han ville visa omvärlden vilket fantastiskt fortskaffningsmedel motorcykel är. Han tyckte att MC-världen var förtjänade av denna reklam. Han startade också Stockholms MC-Show och spelade in utbildnings filmer om trafiksäkerheten för MC-förare. Hjärtliga hälsningar sonen som även har ett Motorcykel intresse, Adam Ade-Ericson

    SvaraRadera
  11. Här kommer en länk som styrker att min far, Stig "Stickan" Ericson var ägare av MC-Trim. Hoppas någon med motorintresse uppskattar denna artikel. Hjärtliga hälsningar! Sonen Adam Ade-Ericson

    SvaraRadera
  12. https://dirtbikemagazine.com/friday-wrap-up-3/?fbclid=IwAR1oT0xM8z4XLxUmvbaMWg9TQiwxfWj-6Mf1BTfO4z538F_qoyJ6W9UVGck

    SvaraRadera
  13. "I början av 60-talet såg det dystert ut för Husqvarnas tvåhjulingar. Trots goda intentioner och motocrosstitlar hade styrelsen begränsad förståelse för motorcykelns potential. De var minst sagt emot de flesta av de idéer som kom från ansvariga personer i denna division. Men det visade sig att slumpen skulle förändra framtiden för Husqvarnas terrängbilar och svaret fanns i USA...Den svenske återförsäljaren Stig Ericson på MC-Trim i Stockholm var på resande fot i San Diego i södra Kalifornien. Eftersom vintrarna var kalla hemma föredrog "Stickan" solen i västra USA framför den lokala snön. På ett flott smörgåsbord som heter "Bit of Sweden" i El Cajon träffade han av en ren slump försäljaren Edison Dye över en måltid. Amerikanen hade varit i motorcykelbranschen i flera år och de två började prata om europeisk motocross. Edison visade genuint intresse för Husqvarna, men MX-sporten hade ännu inte upptäckts i USA. Dye räknade dock med att det skulle finnas intresse för solida offroad-maskiner som den svenska produkten."-www.Dirty bag magazine.com

    SvaraRadera