måndag 2 mars 2020

Danskar och pengar

4940 svenska kronor kostar det att anmäla sig till den danska deltävlingen för mig, siffran kommer från vad de tar ut i euro och växlingskursen från Forex. Jag hade tänkt vinna Nordiska Mästerskapen i år men det blir lite krångligt när redan den första deltävlingen ställs in från min sida. Får försöka skynda mig på i Finland, Norge och Sverige istället.

Som perspektiv kostade den överlägset dyraste tävlingen förra året i som även den var dansk fast på Anderstorp 3669kr,  Finland 3345 kronor. Priset är för två klasser. Karlskoga och MCHK-R debiterade 2430 kr för sista racet, alltså mindre än halva det pris tävlingen på Ring Djursland kostar. 

Anledningen till att jag inte kommer vara med är av principiella skäl, det är dyrt att köra men om det kostar dubbelt är det dubbelt för mycket.

Jag är inte bara dryg utan även snål.

2 kommentarer:

  1. Håller med till fullo! Principsak verkligen.

    SvaraRadera
  2. Nu vet jag om tre som inte kommer köra av princip pga den höga startavgiften. Jag och två till och de andra kör även de fler klasser och de brukar vinna ganska ofta. Danskarnas prissättning har alltså gett resultat för dem att istället för att få in 10000 kr istället för de 15000 kr de begär har de fått inget av oss. Samtidigt är vi tre som brukar köra ganska fort och högst troligt hade tagit 3-4 segrar på Djursland som inte köra. på Årsracet tog vi 6 segrar. Det är ju inte så bra för publiken.

    SvaraRadera