fredag 29 januari 2010

Magnesium


Gaffeln på bilden skulle lätt kunna skicka alla budgetar åt helvete. Morbidelli originalgaffel, nederben och övre krona i magnesium, nedre krona i aluminium. Väger komplett med 3 dl olja 266 gram ungefär. Som tur är så har jag fått den mer eller mindre gratis så den kommer inte tynga ner budgeten nämnvärt, inte Puchen heller för den delen. Detta kommer absolut vara den rejsigaste delen på bygget om vi bara får dit den. Det var tänkt att använda en RD 250 gaffel eller NS125F Marzzochi men Yosef hade annan åsikt.
För er som är ovetande om vad Morbidelli är så är det en av de finaste produktionsracers som någonsin tillverkats, vinnare direkt från lådan. Även kända som MBA.

2 kommentarer:

  1. Komplett? Nog för att magnesium är lätt men är det någon speciell lättviktsolja som används? Jag får det till att redan 3dl olja borde väga ca 276 gram?!

    Kanske man blandar i lite öl också för att eliminera vikten hos de övre gaffelbenen ;-)

    SvaraRadera
  2. Man präglas av sin omgivning, oljan vägde som normal olja när den hälldes i. Sedan upplevde den att trycket från den anorektiska omgivningen blev för stort och genomgick en svältkur. Jämför exempelvis med fotomodeller i verkliga livet.

    SvaraRadera