fredag 21 oktober 2011

125cc PR

Från tidigare omtalade väggar fotades det lite mer skön PR från 1970. Från Lelle kunde man köpa en Maico som istort sett var precis likadan som Börjes VM-rökare, min föregångare på skroten Janne hämtade hem en slik direkt från Tyskland detta år. Redan där visade han sitt ekonomiska sinne genom att snyta herr Westin på den vinsten. Fick även ett smeknamn pga denna knarr som hörs någon gång då och då här i Tumba.


Hartmut hade det ännu lättare i sina publika relationer då Kawasaki var regerande mästare 1970 med Dave Simmonds som ryttare på en begagnad fabrikare. Vad de hade för landsvägsmaskiner i klassen är mig dock okänt, skulle kunna söka på det men då är det fusk.


Simmonds var den första som blev världsmästare på en Kawaski någonsin, efter det har det blivit otaliga titlar i många discipliner. 1972 dog Simmonds med smäll i depån då en gasoltub exploderade hans husvagn.

3 kommentarer:

 1. Hoppas att det är dina "tavlor". De kommer säkert att pryda sin plats i MC-rummet i Kolsva.

  Gissar att du har plats inomhus för en riktig MC-salong, där man kan sitta o ta en stänkare o njuta av dina rariteter ;)

  SvaraRadera
 2. Är det möjligen en sån Maico Leif Smed kranar numera.
  / Tomas L Hedemora

  SvaraRadera
 3. Leffe kranar en Maico men om det är slik produktionsracer eller inte vet jag ej, borde ju vara en 1967 och då tror jag ej de fanns. Har även hört ryktas om att den ska vara kyld med vatten, hade nog inte ens Börje på den tiden.

  MC-salong känns lite överflödigt då det finns både motormuseum i Sura och Köping. Men har man skaffat sig en herrgård blir man kanske ännu styvare i korken och skaffar egen salong, plats och skådebröd finns förvisso så varför inte.
  Bloggarn

  SvaraRadera