tisdag 25 oktober 2011

Ladufynd

Bildbevis på frän och fräsig verksamhet


Knarren har gått 263 mil, alla blinkers finns kvar, hur gick det till.


Urban brukar skriva om "barn find", har undrat lite över det där då han såvitt vi vet ej har barn men har inte lagt så stor vikt på detta. Har gissat det kanske är grannens ungar som far runt och letar gamla racers åt professorn i utbyte mot godis eller liknande. Slutligen löste min fru som kunde prata engelska redan vid fyra års ålder gåtan åt mig. Det är ladufynd som menas, barn är inte knoddar som vi alla trodde utan lada på amerikanska, find betyder fynd ungefär på samma beläte. Här är ett som hittades för en månad sedan av mig, Kawasaki KLX250 1981. Ovanlig modell som aldrig slog, ungefär var det så att de satt Kl250 offroadmotorn i ett KX chassi och fick en endurohoj. har ett gammalt reportage från Bike då en av tidens bättre skogsåkare trimmar och preppar en slik maskin inför Novemberkåsan. Gick välan sådär då den var lite tung och lite slö så topplaceringarna uteblev.


Vid startförsök blev det tji, men efter att ha letat redan på ett annat tändstift från en Kawasaki Z1000J 1981 som enligt min åsikt borde funka då märke och år var samma så rappade den snällt igång. Provade om det var något tryck i den och den drog i som en björn ner trean petades i, fyran tordes jag inte prova. Då min fru ej var närvarande så kunde inte bilder tas på när allt det fräna utspelades på vår grusplan men bildbevis på att det verkligen hände insamlades. Förövrigt är gamla Bike från de första åren otroligt bra läsning, högkvalitet rakt igenom, allt var bättre förr.

2 kommentarer:

  1. Kan jag ana ett litet fegspår efter en fossing som den lille chauffören har lämnat efter sig i rädslan för marksyning?

    /Marksynaren som ej lämnar fotspår.

    SvaraRadera
  2. Fotpinnen tog i lite, svårt att undvika då man kör riktigt fränt.
    Chauffören

    SvaraRadera