onsdag 5 oktober 2011

Kolsva Gisslarbo Herrgård

En del av er kanske vet att vi kommer flytta till Kolsva i Västmanland. Impulshandlade en herrgård med uthus och 13 hektar stor tomt och ska nu försöka hinna flytta dit hela Spinnin Wheel under november månad och resten av livet i december. Vissa beslut ger ger större konsekvenser än andra, detta var ett av de som blev lite mer arbetsamt.

Har fått många reaktioner på detta, Stockholmarna klagar och de som bor i andra änden av grodhavet verkar mer positivt inställda till nymodigheten. Har redan blivit intervjuad av den lokala avisan och fått välkomstmail från infödingarna så det känns just nu som att det var rätt beslut. Skillnaden mot min gamla hemkommuns inställning till nytt blod i samhället är avsevärd.

Nu en fråga till er som bor i trakterna kanske kan hjälpa oss med. Vi kommer behöva mycket hjälp med renovering och liknande så om snickare med god kompetens och ännu godare arbetsmoral kan tipsas om så kommer två stycken idliga öron finnas på min knopp. Mycket arbete i vacker miljö erbjuds, även pensionärer är välkomna om de tror att de har orken kvar.

3 kommentarer:

 1. Talko? Sånt är (eller åtminston var) vanligt i mina hemtraker.

  Gäller det målning så kommer jag gärna och granskar när det är klart :)

  SvaraRadera
 2. Sveduna vejt ej va talko je.
  Bloggarn

  SvaraRadera
 3. Talko eller Talkoot brukar förekomma i Finland.
  Tex när man skördade hö eller renoverade ladan/huset då hjälpte
  grannarna/granskapet till GRATIS.
  Undrar om sånt förekommer i Sverige?

  En Sverige-Finländare

  SvaraRadera