tisdag 5 juni 2012

Blåklint

Innan fiaskot med Rejmyre var min vurm för Östergötland och Finspång stor men den svalnade efter det. Trots det så tänds det en liten östgötelåga i mig när blåklinten blommar. Om Västmanlands landskapsblomma vets det ringa, undrar vad den heter och hur den ser ut, hoppas det är Tussilago för den är de mest efterlängtade av plantor.

4 kommentarer:

 1. Kan väl nämna att Västmanlands landskapsblomma är Mistel inte så illa. Den sägs ju skänka både kärlek och lycka. För övrigt så är ju Kungsör Sveriges Mistelrikaste ort och det är ju inte så väldans långt till Gisslarbo därifrån.
  /En annan Tomas

  SvaraRadera
 2. Måste tillägga att Blåklinten är Östergötlands landskapsblomma samt Folkpartiets symbol så i mina ögon så känns den ganska vissen.
  /En annan Tomas

  SvaraRadera
 3. Visste du detta eller sökte du efter på internet. Mistel är väl så långt ifrån Hästhov som man kommer, blommar väl på julafton.

  SvaraRadera
 4. Jag visste om Kungsör och även det om Blåklinten. Sen snokade jag lite eftersom jag är en sökare. Att Misteln är en halvparasitväxt får stå för Tore Skogman landskapet, den har vintergröna blad och blommar på våren.
  /Tomas den 2e

  SvaraRadera