måndag 1 oktober 2012

Flyttsugen

Ett mindre vattenfall med tillhörande damm
 Idag var det som oftast detta år väder som kan betraktas som dåligt oavsett vilka kläder man har på sig. Bilderna togs förra veckan på promenaden hem från hållplatsen där Stella lämnas över till skolbussen var morgon.

Dammen med den gamla förvaltarbostaden på andra sidan
 När morgonen är som denna var så ångrar man knappast flytten till Gisslarbo, vi ville egentligen bara ha stora ytor att montera upp firman i men fick lite extra allt utöver detta. Ganska fränt egentligen, byta en 95 kvadrats tegelvilla i Huddinge mot en herrgård med flera tusentals kvadratmeter tomt som innehåller både skog och åkrar samt 11 byggnader. Bytet var ganska jämnt även om en liten slant fick läggas emellan, nu slipper vi dock betala hyra för lokaler.

Gisslarboån som även är vår tomtgräns

Stallet i tegel från 1891, stora planer finns för det, härbret till höger är äldsta byggnaden på tomten 16 eller 1700tal

Här bor vi
Om du funderar på att flytta ifrån stan så kan det rekommenderas, har du tur så kommer du till en plats som  Kolsva som är befolkat med osedvanligt trevliga och ofta motorintresserade människor, vi är exempelvis tre som kör Supermono här. Som innehavare av två barn i hushållet uppskattas även att en av Sveriges resultatmässigt bästa skolor finns här. Finns ingenting som vi kan klaga på förutom vädret men jag har hört att det var skit i Stockholm i år med. Flytt hit, du kommer inte ångra dig.

2 kommentarer:

 1. Skulle gärna flytta från Stockholm
  till lite lugnare ställen, men sen är det där resan till jobbet... blir så himla långt och pendla till Solna (om man nu skulle bosätta sig i Kolsva).
  Annars borde man hitta jobb närmare vilket är inte lätt i dagens Sverige. Allting läggs ner, Volvo bussar, pappersbruk mm...
  Hittar jag bara jobb då flyttar jag på direkten :-)

  Jorma

  SvaraRadera
 2. Förresten, Ni verkar bo fint där på Gisslarbo herrgård. Man kanske borde komma och hälsa på ?

  Jorma

  SvaraRadera