måndag 15 oktober 2012

Frän båt, finns det?

Javisst finns det det. Eftersom det inte blir så mycket gjort i väntan i min väntan på bättre tider så får det skrivas om annat. Båtar är inget som får mitt hjärta att banka fortare, känner absolut inget behov av att äga eller åka båt eller på annat sätt vara delaktig i båtlivet, som färdmedel när bilen ska med till Finland är färja acceptabel. På det lokala museet finns det dock ett flytetyg som ändå höjer pulsen en aning.


 Galosch kallas dessa populärt tror jag, den här båten har vissa formmässiga kvaliteter som är svåra att ignorera.
 König är i min värld känd som motor i sidovagnsracers samt en och annan soloknarr, Kim Nemcombe blev silvermedaljör 1973 postumt med en König i 500cc. Det ryktas om att det egentligen är en båtmotor men så illa kan det välan inte vara.
 Franska racingtändspolar, Ducellier. Såna hade Esso i sin McLaren.
 Här kan man vila sig bekvämt, soliga dagar kör man på rygg då och då så brännan blir jämn.
Klockan som visar farten ligger nog med på topp tre över snyggaste hastighetsmätare någonsin.Varvräknaren ligger inte med på någon slik lista, fin dock på ett tyskt sätt.
Nåväl, båten var frän, kul att se men inget jag vill ha, hade det varit annan puffra än König hade endast mätaren kommit med på denna webbens avigsida.

4 kommentarer:

 1. Undrar hur den inre skalan på hastighetsmätaren används?

  SvaraRadera
 2. Mäter man inte hastigheten i knop (Kn) till sjöss? Det står ju MPH på mätarn, är Du säker på att det är en båt?
  Tomas landkrabba.

  SvaraRadera
 3. Muskegon outboard specialties kan ni söka på så kanske inre skalans mystifikationer kan utrönas, har försökt själv men är ej så vass på slika ting. Nyfiken, javisst.

  SvaraRadera
 4. Sivagns puffror och alldeles härförleden ett inlägg om sivagns sponsring. Anar vi ett begynnande intresse för stödhjulingarna? Förstod väl att en sann motorman som du inte i längden skulle kunna stå emot denna den allra finaste av motorsportens avkrokar!
  Sätermannen

  SvaraRadera