lördag 29 juni 2013

Mariestad

Frun och herrn är barnlediga en vecka i Gisslarbo och detta firades med en färd till Vänerns strand där den trevliga staden Mariestad är placerad. Det var utlovat att en veteranmarknad där och det lockade oss. marknaden var dock överstökad på mindre än femton minuter och inget handlades, inte på grund av höga priser utan av att inget av intresse fanns att spendera stålarna på. Träffade även allas vår vän Hilse som klagade på stockholmare i vanlig ordning, han bjöd även oss hem till sig men av olika anledningar så blev det ej så, mest då han som en god medlem i MCHK-Racing gjorde reklam för verksamheten på tillställningen.
Det var ett veteranrally samt mopperally som startade i parken och jag gjorde en räd bland mopparna och fotograferade de som jag har haft i en eller annan form i mitt liv, över hälften av de som fanns där blev ej avbildade men om rätt sorter funnits hade nog 20 bilder till kunnat slås. Här kommer de som hittades, då jag var ca 11-15 år var innehavet av olika modeller uppe i ca 25 st men jag noterade nu att under vuxen tid har många tillkommit. Idag har jag ca 4-5 st kvar varav 3 st är Apollo.
 Yamaha FS1, var ej pop i Finspång men om vi vetat  bättre kanske åsikten hade ändrats, litet lokalt utbud.
 Crescent F50 har jag aldrigt ägt tror jag men E-type är nästan samma, sån har innehafts.
 Dakotor måste jag ha haft 4-5 st.
 Bruksmoped med fjädring och Flintamotor, en Sachsvariant sålde jag en till min gode vän Patrik.
 Bruks eller stummis som de även kallas, detta är en fetbruks, jag har en homobruks som figurerat på denna blogg.
 Husqvarna Novolette 1952, Rexmotor på detta år, 1953 egen motor, tvåväxlat 54 eller 55. Alla har funnits  i min ägo, även Populär.
 Kreidler Florett bärgade hem 2 st för ca 5 år sedan, kom en från Karlstad och köpte dem.
Mustang Mamba, bra grejor blandat med inte lika bra delar.
 Crescent Compact, minst 5 st i min ägo har det funnits, denna är treväxlad, en vidrig konstruktion av motor.
 Zündapp 1975 eller äldre
 Puch Florida, har en sådan som är utlånad, mycket bra moped trots att det är en Puch, sålde en tidigare variant MS50 1956 för ett par år sedan på Tradera, gav bra betalt.
 Monarped, med ILO-motor är ej säker om just en exakt sådan har ägts
 NSU Quickly, hade en grön, har nu en jordfräsvariant
Puch Maxi, Sätermannen bygger en slik som det är tyst om. Min köptes av en banktjänstemanskvinna på Sparbanken i Finspång, såldes till Anna Ahlsson som även köpte den Rambler (Crescant 2000, Pygge, Änglagårdare) som var min absolut första moped av mig.
 Vet ej vad denna modell heter men en Husqvarnavariant som kallades Kornett vill jag minnas att jag haft, tror det är samma grund.
 Monarped med Pilotmotor, 2-4 st med ILO har ägts
 4-5 st med fläkt och utan
KS50 1977, 1980 års modell köptes av Stefan och såldes till en Roger, var nog den bästa moppeaffär jag gjorde som tonåring.

1 kommentar: